KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde oturan ve  kanser tedavisi gören, akrabaları ile mahalle sakinlerinin ameliyat, tedavi ve diğer ihtiyaçları için topladağı 4 bin 500 TL eve gelen iki kadın tarafından çalınan 1.5 yaşındaki Asmin bebek ameliyat oldu. Asmin bebeğin babası Ferhat Yılan, hayırsever vatandaşlar tarafından, çalınan paranın iki katına yakın para desteği geldiğini ve bu parayı tamamen bebeğin sağlık giderleri, ihtiyaçları ve daha iyi bir ortamda kalması için kullanacaklarını söyledi. 
Kanser tedavisi gören ve daha önce bir ameliyat daha geçiren 1.5 yaşındaki Asmin Yılan'ın'ın, bir başka hastanede yapılacak ameliyatı için semt sakinleri ve akrabaları aralarında 4 bin 500 TL topladı. Ancak geçen hafta Perşembe günü Yılan ailesinin evine gelen iki çarşaflı kadın, ailenin iddialarına göre "Bizi size Allah gönderdi. Bebeğe okuyup üfleyelim. Çocuğunuzun bir şeyi kalmayacak" diyerek içeri girdikten sonra anne Zeynep Yılan'ı kandırarak çocuğun odasında sağlık raporlarının arasında duran bu parayı çalıp kaçtı. 
HAYIRSEVERLERDEN YARDIM YAĞDI
Hırsızlık haberinin bir anda gazete ve televizyonlarda yayınlanması üzerine hayırseverler harekete geçerek bazıları ailenin evine gidip, bazıları da telefonla arayarak hesap numarasını alıp yardım yağdırdı. Çalınan paranın iki katına yakın tutarda para toplandığı belirtilirken, bazı işadamları da aileye eşya yardımında bulundu. Kocaeli Valiliği de harekete geçerek ailenin ihtiyaçlarını karşılarken, Asmin bebeğin sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenip odasına da eşya aldı.
TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR
Bir haftadır Pendik'teki Marmara Araştırma Hastanesi'nde bulunan ve önceki gün başarılı bir ameliyat daha geçiren, böbreği  ve karaciğerindeki tümörden örnekler alınan Asmin bebek dün evine gönderildi. 
Asmin bebekten alınan parçanın tahlil sonucunu beklediklerini söyleyen baba Ferhat Yılan şunları söyledi:
"Bebeğim Marmara hastanesinde ücretsiz ameliyat oldu.  Şu anda alınan parçanın sonucunu bekliyoruz. Umarım çocuğumun sonucu iyi gelir. Ayrıca hayırsever vatandaşlar çalınan paranın iki katını çocuğumun ihtiyaçlarının görülmesi amacıyla bana teslim etti. Herkes emin olsun ki bu para son kuruşuna kadar Asmin'in ihtiyaçlarında ve sağlık giderlerinde kullanılacak." 
Asmin bebeğe bir süre daha kemoterapi uygulanacağını belirtilirken, bebeğin hem ameliyat hem kemoterapi uygulanması nedeniyle yorgun düştüğü, zamanının büyük bir bölümünü uyuyarak geçirdiği belirtildi.