Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - BURUN kaldırma ve kırışıklık gidermek için uygulanan 'altın iplik' (fil d'or) yöntemiyle kısa sürede 2 yaş gençleşmenin mümkün olduğu kaydedildi.
Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki Mayasante Poliklinik Direktörü medikal estetik hekimi farmakolog Dr. Devrim Gürsoy, fil d'or yöntemiyle 30 dakikada ağrısız burun kaldırmak ve kırışıklıkları açmanın mümkün olduğunu söyledi. Dr. Devrim Gürsoy, kadınların güzelleşmek uğruna artık zor ve uzun süren tıbbi müdahalelere katlanmak zorunda kalmadığını, uygulamayla kadınların 2 yıl ve üzerinde gençleşmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
Altın iplik uygulaması hakkında bilgiler aktaran Dr. Gürsoy, "Türkiye'ye ilk kez bizim tarafımızdan uygulanan 'altın iplik' uygulamasıyla ciltte gençleşme ve yenilenme süreci 2 yılın üzerine çıkıyor. Kadınların binlerce yıldır değişmeyen arzusu, güzellik ve genç görünebilmek. Bu arzularını gerçekleştirebilmek için çok zorlu tıbbı yöntemleri göze almaktan kaçınmazlar. Fil d'or derin anestezi gerektirmiyor, yaklaşık 20- 30 dakika içinde burun kaldırmak, kırışıklıkları açmak, sarkmaları düzeltmek ağrısız şekilde mümkün oluyor. Artık kadınlar genç bir görünüme kavuşmak için ağrıya katlanmak zorunda kalmayacak" dedi.
CİLT ALTINA ALTIN İPLİK YERLEŞTİRİLİYOR
Uygulamanın yan etkisi olmadığını vurgulayan Dr. Gürsoy, vücut tarafından tümüyle eritilebilir olan altın ipliğin cilt altına yerleştirilmesi sonucu uygulamanın yapıldığını vurguladı. Bu yöntemle birlikte daha önce uygulanan 'örümcek ağı' olarak adlandırılan 'organik lifting' uygulamasının tarihe karıştığını kaydeden Dr. Gürsoy, cilt altına yerleştirilen altın ipliğin hem dokuyu kaldıran bir dayanak vazifesi gördüğünü hem de kolajen ve diğer bağ dokusu elemanlarını uyararak ciltte gençleşme, yenilenme süreci oluşturduğunu söyledi.
10 AYDA VÜCUTTA ERİYOR
Cilt altına yerleştirilen ipliğin 300 günde yani 10 ayda eridiğini belirten Dr. Gürsoy, şöyle dedi:
"Uygulamanın en büyük avantajlarından biri, derin anestezi gerektirmiyor olması. Fil d'or vücutta yaklaşık 240-300 gün içinde eriyor ve uygulamanın olumlu etkileri 2 yılı aşkın süre devam ediyor. Kişi günlük yaşantısına uygulama sonrasında hemen dönebiliyor ve olumlu etkiler hızla ortaya çıkıyor."
AMELİYATTAN KORKANLAR İÇİN ULTRASKİN YÖNTEMİ
Dr. Devrim Gürsoy, özellikle boyun ve yüz bölgesindeki kırışıklıklardan kurtulmanın diğer yönteminin ise 'ultraskin uygulaması' olduğunu söyledi. Ameliyattan ve anesteziden korkan, bıçak altına yatmak istemeyenlerin ultraskin yöntemiyle kısa sürede daha genç bir görünüme kavuşabileceğini anlatan Dr. Gürsoy, medikal estetikte ultraskin yönteminin kısa sürede etkili sonuçlar verdiğini kaydetti. Dr. Gürsoy, vücudun özellikle yüz ve boyun bölgesinde zamanla oluşan kırışıklık ve deformasyonlarını bu etkili yöntemle yok ettiklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI