Evli ve 2 çocuk babası Abdurrahman Dağdelen, 1972/2 tertip olarak vatani görevini yapmak için ilk olarak Malatya’ya gitti. Dağıtım izninin ardından Dağdelen’in usta birliği, Şırnak’ın Silopi ilçesine çıktı. Orada askerlik görevini yaparken, 30 Temmuz 1993 günü karakola saldırı oldu. O sırada karakola yardım için gidilirken, bölük pusuya düşürüldü ve bir araçtan seken mermi Abdullah Dağdelen’in başına isabet etti. Bunun üzerine Dağdelen ilk önce Diyarbakır’a, ardından da GATA’ya sevk edildi. Yaklaşık 6 ay GATA’da kalan Dağdelen, geçici hafıza kaybı yaşadı ve yürümekte sıkıntı çekti. 1994 yılında ‘askerliğe elverişli değildir’ raporu alan Dağdelen terhis edildi. Daha sonra TSK sağlık raporu ile kulağında sensorial işitme kaybı teşhisi konulan Dağdelen, 6. dereceden ‘vazife malulü’ olarak emekliye ayrıldı.
GERÇEK 20 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Baş ağrısı, unutkanlık, omuz ağrısı gibi şikayetleri sebebiyle Dağdelen hastane hastane gezdi. Bunun neticesinde Dağdelen’e ilaç tedavisi uygulandı. 2013 Nisan ayında fizik tedavi için Ankara’ya giden Dağdelen, burada durumunu askeri bir doktora anlattı. Bunun üzerine Dağdelen’in tekrar tomografisi çekildi. Kafasında kurşun olduğu tespit edilen Dağdelen’e, “Sol SKM kası superior posterior mediali komşuluğunda, 24x8 mm ebatlarında yabancı cisim dansitesi izlenmektedir” yazılı rapor verildi. Cismin alınması hayati tehlike oluşturduğu için Dağdelen’e tekrar ilaç tedavisi verildi. Dağdelen, şikayetlerinin sebebini 20 yıl sonra öğrendi.

20 yıl büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Dağdelen, “Kafamdaki kurşun 20 yıl sonra ortaya çıktı. Kurşunu aldırmamın tehlikeli olduğunu söylüyorlar. İlaç kullanıyorum. Ağrılarım hala geçmiş değil. Ama kullandığım ilaçlarla biraz olsun rahatlıyorum” diye konuştu.