Kan testi sonucunda da net bir şey bulunamayınca doktoru şikayetlerinden yola çıkarak bir reçete yazdı. Ancak Armstrong, ilaçları aldıktan 1 gün sonra ağzından pıhtı halinde kan geldi.

AYLARCA AKCİĞERİNDE "MANTAR" ENFEKSİYONU GÖRÜLDÜ

Genç adamın hastalığı yanlış teşhis edilmişti. Asıl sorunu akciğerlerine yerleşen mantar enfeksiyonuydu. Enfeksiyon aylar önce yerleşmişti ancak doğru teşhisin koyulup tedavi edilmesi zaman almıştı.

"ASPERJİLOZ" BAKTERİSİ

Asperjiloz denilen mantar enfeksiyonuna bu ismi veren bakterinin adı aspergilus fumigatus. Bu mantar türü aslında her türlü alanda bulunuyor ancak sıcak, nemli, ıslak ortamda daha fazla artıyor.

BANYO, MUTFAK VE YASTIKLARA DİKKAT

Bu nedenle banyo ve mutfaklarda daha çok görülüyor. 2005 yılında Manchester Üniversitesi'nde yapılan ve Allergy isimli bilimsel dergide yayınlanan bir çalışmada yastıklarda da bunun geliştiği ve nedeninin tozlar ve ev akarları olduğu söyleniyordu.

ALERJİK REAKSİYONA NEDEN OLUYOR

Alerjik reaksiyonlara da neden olan mantarlar öksürmek, hapşurmak gibi semptomları tetikliyor. Bu da uzun vadede tedavisi çok zor akciğer enfeksiyonuna neden oluyor.

Stewart Armstrong ise pahalı ve uzun süren bir tedavi sonucunda sağlığına kavuştu. Ancak ömrü boyunca mantar enfeksiyonuna karşı çok dikkatli olmak zorunda. Armstrong'un partneri Janine, "Kronik akciğer asperjilozisi belirsiz bir hastalık ve ne olacağını bilmiyorsunuz. Bazen keşke kanser olsaydı diyoruz çünkü en azından tedavisi belli." dedi.