TOKAT'ta kas erimesi hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Sefa Melek'in ailesi tedavi için yardım bekliyor. Daha önce aynı hastalıktan 3 akrabasını kaybeden Hacer Melek, oğlunun aynı kaderi yaşamasını istemediğini söyledi.
Tokat'taki Semerkant Mahallesi'nde oturan 42 yaşındaki Adem ile 33 yaşındaki Hacer Melek çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sefa Melek, 3 yaşında yaşıtlarına göre yürümekte zorluk çekince ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Burada yapılan incelemede Sefa'da kas erimesinin olduğu fark edildi. İlerleyen dönemde Sefa Melek, rahatsızlığının artması üzerine eğitimini sürdürdüğü merkeze bağlı Beşören Köyü İlköğretim Okulunu 2'nci sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Rahatsızlığının ilerlemesi ardından yürümekte sıkıntı çeken Sefa, daha sonra tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı. Ailesi tarafından üç kez tedavi amaçlı kaldırıldığı hastanelerde yoğun bakım ünitesinde kalan Sefa Melek, son 1 yılda evde cihaza bağlı yatalak olarak yaşam mücadelesi veriyor. Son 10 yıl içerisinde aynı hastalıktan dolayı kendi ailesinden kardeşi Murat Akkuş, yeğeni İsmail Yıldırım ve ablasının oğlu Ekrem Kamalı'yı kaybeden anne Hacer Melek, oğlu Sefa'nın yakalandığı hastalığı yenip bir an önce iyileşmesini bekliyor. Çocuklarının masrafını karşılaşmakta zorluk çeken Melek ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Kentte özel bir fabrikada işçi Adem Melek, şunları söyledi:
'Oğlum şu anda cihazla nefes alıp verebiliyor. Bu rahatsızlığın belirgin bir tedavisi yok diye biliyoruz ama inşallah vardır. Diğer çocuklarımda bu hastalık yok, oğlum şu an yürüyemiyor. Kaynımda, baldızımın oğlunda ve yine bir akrabamızda bu hastalık vardı ve rahmetli oldular." dedi. Oğlunun hayata tutunması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Hacer Melek ise, "Oğlum son bir yıldır solunum yetmezliğe bağlı olarak yatalak kaldı. Ailemden üç kişi kas erimesinden dolayı hayatını kaybetti. Ben çocuğumun tez zamanda iyi olmasını istiyorum. Yardım bekliyorum."

FOTOĞRAFLI