Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, sağlık çalışanları aile hekimlerine acil serviste nöbet uygulaması getirilmesine ilişkin uygulamayı protesto etti.
Öğle saatlerinde 25 Aralık Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan hekim ve sağlık çalışanlarının bağlı bulunduğu sendika üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarını eleştirdi. Grup adına gazetecilere konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin, AK Parti'nin iktidara gelişinin ardından uygulanan sağlık politikalarının açmazlara yol açtığı iddiasında bulundu. Son olarak aile hekimlerinin geceleri acil servislerde nöbetçi doktor olarak görev yapmasına ilişkin karar alındığını ifade eden Çetin, "Acil servislerdeki sorunları görmezden gelen, bir de aile hekimliği uygulamasıyla acil servislerdeki deneyimli hekimleri aile hekimi yapan Sağlık Bakanlığı acil servislere adeta tüy dikmiştir. Ne yapacağını şaşıran bakanlık acil dışındaki uzman hekimleri alanı dışında hastalara bakmaya zorlamaktadır" dedi.
Hekim ve sağlık çalışanlarının ne yapacaklarını nerede çalışacaklarını ve görev tanımlarına ilişkin şaşkınlık yaşadığını kaydeden Çetin, "Sağlık Bakanlığı'nın akıl ve bilim dışı uygulamaları nedeniyle acil servislerde gelinen nokta gerek uzman hekimler ile aile hekimlerini gerekse serviste çalışan hekim dışı sağlık personelini birbirine düşüren, çalışma barışını bozan bir noktaya gelmiştir. Acil servislerde yaşanan kaosu çözmekle görevli bakanlık şimdi hekimleri birbirine çarpıştırarak sorunlara çare aramaktadır. Gelinen tablo bu ülkeyi yönetenler açısından utanç vericidir" diye konuştu.
Çetin, sorunun çözümü için kamu hastanelerindeki pratisyen hekim kadro sayısının artırılması, eksik kadroların tamamlanması, acil servislerdeki hekimlerin ekonomik mağduriyet başta olmak üzere sorunlarının giderilmesi gerektiğini de dile getirdi.

MB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)