MERSİN'de bir araya gelen Aile Hekimleri, artan iş yükü, özlük hak kayıpları ve getirilen zorunlu nöbet sistemini protesto etti.
İstasyon Meydanı'nda Adana Aile Hekimleri Derneği, Mersin Tabip Odası, SES ve diğer sivil toplum örgüt temsilcileri bir araya geldi. 'Defin nöbeti istemiyoruz', 'Performans sistemi, performansımızı düşürüyor', 'Nöbete hayır', 'Tek taraflı sözleşmeye hayır', 'Sağlık Ocağı sistemi geri getiriliyor', 'Emeklilikte adaletsizliğe son verin' ve 'Adli ve defin nöbetleri işimiz değil' dövizleri taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup çeşitli sloganlar atarak, İstiklal, ardından Sakarya Caddesi'nden geçerek Atatürk Caddesi'ne geldi. Burada grup adına açıklama yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Gürbüz Şen, Aile Hekimliği uygulamasının çalışma huzuru ve barışını bozar hale geldiğini söyledi. Dr. Gürbüz, uygulama ile aile hekimlerine ağır iş yükünün getirildiğini belirterek, şöyle dedi:
"Aile Hekimlerine ve Aile Sağlık Merkezi çalışanlarına yönelik baskı ve şiddet her gün artarak devam etmektedir. Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak çıkarılan torba yasa, tek taraflı sözleşme, özlük haklarımızdaki gerilemeler, çalışma barışı, iş huzurumuzun bozulması, iş güvencemizin tehdit altında olması sayın Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın hekimleri itibarsızlaştıracak söylemlerini kınıyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bugün övündüğümüz sağlık politikalarını yaptığınız taş binalar, masa, sandalyelerle değil, bu ülkenin ülkesini seven onurlu hekimleri, hemşireleri, ebeleri ve sağlık çalışanları ile gerçekleştirdiniz."
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ise hükümetin sağlıkta dönüşümle 'Devrim yaptığını' sık sık dile getirdiğini kaydederek, umudunu yitirmiş bir meslek grubundan umutlu sağlık hizmetinin alınamayacağını ekledi.