Afyonkarahisar'da İnsanlara Kıyma Yerine Tükürük Bezi ve Sakatat Yedirmişler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiyegenelinde 'hileli gıda' listesini açıkladı. ListedeAfyonkarahisar'da pide harçlarında ve köftede kullanılan kıymada tükürük bezi, sakatat ve baş eti tespit edildiği belirtildi.

PİDE VE KÖFTEDE KULLANILAN KIYMALARDA HİLE
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yazılı bir açıklama yapılarak hileli gıdaları piyasaya sunan firma ve iş yerlerinin listesi yayınlandı. Türkiye genelinde yüzlerce firmanın yer aldığı listede Afyonkarahisar'dan ise özellikle pide ve köftede hile yapan firmaların isimlerinin fazla olması dikkatlerden kaçmadı.
İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE DÜŞÜYOR
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri,
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 31'inci maddesinin 6. fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler listede verilmiştir."

İŞTE BAKANLIĞIN DEŞİFRE ETTİĞİ YERLER
İşte Afyonkarahisar'daki bazı lokantalarda numuneleri alınan, taklit ve tağşiş tespit edilen ürünler ve iş yeri isimleri:

"Hacıbekiroğlu Altın Kaymak-manda kaymağında inek sütü tespiti. Mutlu Tolga Gıda Pet. Tur. Tar. Hayv. Or. Ür. ve Tic. Ltd. Şti.-yarım yağlı çörek otlu tulum peynirinde süt yağı harici yağ, nişasta. Sultan Toptan Gıda İhtiyaç Maddeleri pazarlama-epimediumlu bitkisel karışımlı kapsülde ilaç etkin maddesi-sildenafil. Cem Er Pide Salonu pide harcında (dana kıyma) tükrük bezi baş eti tespiti. Demet Pide Salonu pide harcında (dana kıyma) tükrük bezi baş eti tespiti. Bereket Lokantası sebzeli pide harcında (Dana Kıyma) tükrük bezi baş eti tespiti. Elit Pide Lahmacun Salonu sebzeli pide harcında (Dana Kıyma) sakatat tespiti. Köfteci Ramazan köftede (dana kıyma) kanatlı eti tespiti."