KIRIKKALE'de Keskin ilçe karayolu kenarında bir vatandaş tarafından kanatlarından yaralı olarak aç susuz halde bulunan kartal, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Eğitim Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
6 kilogram ağırlığında erişkin kartal, Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkal Gazyağcı tarafından tedavi altına alındı. Doç. Dr. Gazyağcı, yırtıcı kuşların genellikle kış aylarında yiyecek bulamadıkları için aç ve halsiz kaldığını, bu nedenle enfeksiyonel rahatsızlıklar geçirebildiğini ifade etti. Hastanelerinde daha önce de baykuş, şahin, atmaca, doğan gibi yırtıcı kuşların tedavi edip doğaya bırakıldığını hatırlatan Doç. Dr. Gazyağcı, şunları söyledi:
"Yırtıcı kuşların da diğer hayvanlara verilen teşhis ve tedavilere ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Söz konusu kuşların beslenmeleri ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yardım görüyoruz. Evcil Hayvan Kliniğimiz, yırtıcı kuşların da tedavilerini gözeterek donanımını artırmaya gidiyor".
Doç. Dr. Gazyağcı, kartalın yaklaşık bir hafta sürecek tedavi sonrası doğaya bırakılacağını belirtti.