EGE Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde 9 aydır lösemi tedavisi gören 17 yaşındaki İbrahim Erdinç, ilik nakli bekliyor. Hastalığın son evresinde olduğunu söyleyen anne Durkadın Erdinç, “Oğlum hastanede gözümün önünde eriyor. Bir an önce ilik bulumasını ve oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum” dedi.
Kütahya’nın Pazarlar İlçesi’ne bağlı Yakuplar Köyü’nde yaşayan Mehmet Erdinç ve Durkadın Erdinç çifti, iki çocuklarından İbrahim Erdinç rahatsızlanınca onu Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirdi. Ortaokulu bitirdikten sonra bir tesisatçıda çalışmaya başlayan ve ardından hastalanan İbrahim’e lösemi tanısı konuldu. Genç, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği’nde tedaviye alındı. Geçen ocak ayında tedavisine başlanan İbrahim Erdinç’in saçları döküldü, ellerinde ve yüzünde yaralar oluştu. Doktorlar aileye, İbrahim’in iyileşmesi için bir an önce ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi.
Dokuz aydır oğlunun yanında refakatçi olarak kalan anne Durkadın Erdinç, “17 yaşındaki oğlum İbrahim, ortaokulu bitirdikten sonra hastalandı. İzmir'e getirdiğimizde çocuğumuzun lösemi hastası olduğunu öğrendik. Bu hastalık nedeniyle 9 aydır Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde yatıyor. Doktorlarımız, oğlumun acil olarak ilik nakline ihtiyaçı olduğunu söyledi. Hastanenin yardımıyla eşim hastanede işe de girdi. Bu sırada kemoterapi ve ağır ilaçlar nedeniyle İbrahim’in saçları döküldü ve vucüdunda yaralar oluştu. Her geçen gün gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Doktorların söylediğine göre hastalığının son aşamasındaki oğlum için uygun ilik bulunmasını bekliyoruz. Duyarlı vatandaşların Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelip, İbrahim Erdinç adına başvurup, uygun ilik için kan vermelerini istiyorum. İlik bankalarının da hızlı çalışmasını ve yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.
'İLİK BANKALARININ ÇALIŞMASI HIZLANDIRILSIN'
Aylardır hastanede tedavi gören İbrahim Erdinç ise “Doktorların dediğine göre acil ilik bulunması lazım. Şu an için tedavinin son aşamasındayım. Çok ağır kemoterapiler aldım ama şimdi iyiyim. Acil ilik bulunması gerekiyor. Uygun ilik bulunması için ilik bankalarının çalışmalarının hızlandırılmasını istiyorum. Duyarlı vatandaşlar da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelip kan bağışında bulunsun. Bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum” dedi.