AYDIN’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Osmanbükü Köyü’nde oturan lösemi hastası 8 yaşındaki Ulaş Ali Yelmen'in yaşamasının ilik nakline bağlı olduğu bildirildi.
Osmanbükü Köyü İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ulaş Ali Yelmen, 4 ay önce az yemek yediği gerekçesiyle annesi 34 yaşındaki Ayşe Yelmen tarafından hastaneye götürüldü. Ambulansla İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen minik Ulaş’a, lösemi teşhisi konulup, tedavisine başlandı. Doktorlar, ilik naklinin şart olduğunu bildirdi. Anne ve babasının dokuları küçük Ulaş ile uyuşmadı. Ulaş’tan alınan kan örnekleri uygun donör bulunabilmesi için İstanbul ve Ankara’daki ilik nakli bankasına gönderildi.
Ani gelişen durum karşısında şok oldukların belirten anne Ayşe Yelmen, "Oğlumun sağlığına kavuşabilmesi için doktorlar, ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Babası ve benim dokularım, kendisiyle uyuşmadı. bunun üzerine Ulaş’tan alınan kan örnekleri İstanbul ve Ankara’daki ilik nakli bankasına götürüldü. Oradan gelecek cevabı bekliyoruz. Yetkililerden oğlumun iyileşmesi için yardım istiyorum" diye konuştu.
Ulaş Ali Yelmen ise sağlığına bir an önce kavuşup, okula dönmek istediğini belirtip, "Dört aydır okuluma gidemiyorum. Arkadaşlarımı çok özledim" dedi.