ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 12 kez düşük yaptıktan sonra tüp bebek yöntemiyle hamile kalan 36 yaşındaki Meryem Kaya'nın erken doğum sonucunda dünyaya getirdiği 600 gram ağırlığındaki bebek yaşama tutundu. 113 gün tedavi altında tutulan Muhammet Emir adlı bebek 2 kilo 200 gram ağırlığında hastaneden taburcu edildi. Baba 40 yaşındaki Bayram Kaya ile anne Meryem Kaya çok mutlu olduklarını söyledi.
Kütahya'da oturan Bayram Kaya ile eşi Meryem Kaya çiftinin tüp bebek yöntemiyle Acıbadem Eskişehir Hastanesi"nde 5 Kasım 2013 tarihinde sezaryenle 6 erken doğum sonucu 600 gram ağırlığında 28 santimetre boyunda bir erkek çocukları oldu. 25 haftalıkken dünyaya gelen 'Parmak bebek' hastanenin pramatüre servisindeki yoğum bakıma alındı. Muhammet Emir adı verilen bebek Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku ile ekibinin gözetiminde 113 gün sonra 2 kilo 200 gram ağırlığında ve 45 santimetre boyunda taburcu edildi.
Anne Meryem Kaya 21 yıllık evli olduğunu, 12 kez düşük yaptığını belirterek son olarak dünyaya 600 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyledi. Kendi annesinin görme engelli olduğunu belirten Meryem Kaya, "Ben 11 yıl annemi elinden tutup gezdirdim. Annem bana hep dua ederdi. 'Kızım ben senden razıyım. Senin de çocuğun olur da inşallah seni de elinden tutup gezdirir' diyordu. Evlendikten sonra çocuğum olmayınca hiç inancımı kaybetmedim. Dünyaya getirdiğim bebeğim de yaşam savaşını kazandı. Çok mutluyum" diye konuştu.
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik de "600 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek, yeni doğan servisi yoğun bakımda hekim ve hemşire arkadaşlarımızın yoğun ilgisi sonucunda bugün artık annesinin kucağında" dedi.
Aynı hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku ise Muhammed Emir bebeğin, bugün kilosunun 2 kilogram 200 gram ağırlığına ve boyunun da 28 santimetreden 45 santimetreye ulaştığını bildirdi. Dr. Kuşku, bebeğin dünyaya geldiğinde, organlarının dış ortamda yaşayabileceği olgunluğa ulaşmadığını anlatarak, "Bizler, mevcut teknolojik imkanla gerek personel gerekse de hekimlerin tecrübeli takipleri neticesinde, bebeğimizi annemize verme imkanımız oldu. Ünitemiz, daha önce de bu kadar erken doğan bebekleri yaşatabilmişti" diye konuştu.

  KA(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)