Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - KİLİS'te, karbonmonoksit gazından zehirlenen 29 yaşındaki Habibe Zeynep Baydar, 52 gün yoğun bakım ünitesinde süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.
Kilis'te 9 aylık kızı Aynur ile birlikte karbonmonoksit gazından zehirlenen Habibe Zeynep Baydar, ilk müdahalesinin Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Aynur bebek iki günlük tedavinin ardından taburcu edilirken, bilinci kapalı olan anne Habibe Zeynep Baydar ise yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi verdi. Tedavisinin 14'üncü gününde gözlerini açan ve felç geçirdiği belirlenen Baydar, fizyoterapi ve hiperbarik oksijen tedavisi uygulaması ile 52 gün sonra ayağa kalkabildi.
YENİDEN HAYATA TUTUNDUM
52 gün sonra yoğun bakım ünitesinden çıkarılan Baydar, sobayı yakıp kızıyla uyuduğunu ve sonrasını hatırlamadığını belirterek, "Hastaneye getirildikten 14 gün sonra gözlerimi açmışım. Felç geçirdiğim söylendi ve yoğun tedavinin ardından 52 gün sonra sağlığıma kavuştum. Yaşama tutundum ve adeta ikinci kez dünyaya geldim. Yeniden bir kızım olursa ona doktorum olan Sinem hanımın adını vereceğim" dedi.
Habibe Zeynep Baydar'ın annesi Nazife Köroğlu ise doktorların kızı için 'ölür, yaşama umudu yok, her şeye hazırlıklı olun' dediğini ifade ederek, "Kızım yoğun bakım ünitesindeki tedavisi başladıktan 2 hafta sonra gözlerini açtı. Yoğun tedavi sonrası felç kalmaktan kurtuldu ve iyileşti. Bugün 52 gün oldu ve kızım iyileşince sanki bana dünyaları bağışladılar" diye konuştu.
Habibe Zeynep Baydar'ın tedavisiyle sürekli ilgilenen Anestezi Uzmanı Sinem Bayrakçı ise Habibe Zeynep Baydar'ın ikinci yaşamına başlayacağını söyledi. Genç kadının iki hafta aradan sonra bilinci açıldığında vücudunun felçlik geçirdiğini anlatan Bayrakçı, "Zeynep hastanemize getirildiğinde bilinci kapalı, beyninde yoğun ödem ve hayati tehlikesi vardı. Solunum cihazına bağladık ve tedavisinin 14'üncü gününde bilinci açıldı. Gözlerini açıldığında vücudunun her yerinde felç belirtileri vardı. Yoğun bir fizyoterapi başlattık ve 7 gün hiperbarik oksijen tedavisi uyguladık. Bir aylık tedavi sürecinin ardından Zeynep'i solunum cihazından ayırdık. Terapi tedavisi sonrası hastamız ellerini kollarını hareket ettirmeye ve yürümeye başladı. Zeynep artık ikinci yaşam olarak adlandırdığı yeni hayatına başlayacak" dedi.
Sinem Bayrakçı 52 gün aradan sonra sağlığına kavuşan Baydar'ın yarın taburcu edileceğini de kaydetti.

MB (HK/AK ) (FOTOĞRAFLI)