KONYA'da kalp krizi geçiren eşi 71 yaşındaki Emine Carcı'yı hastaneye götüren 75 yaşındaki Ömer Carcı'nın da kalbinde sıkışma meydana geldi. Yapılan tetkiklerde sağ kroner arter damarları tıkandığı belirlenen 48 yıllık evli çift, aynı hastanede tedaviye alındı. Emine Carcı'nın tıkanan damarına stent takılırken, eşine ise anjiyo yapılarak damarı açıldı.
Olay dün öğle saatlerinde Ereğli İlçesi'nde meydana geldi. Ev hanımı olan Emine Carcı göğsündeki ağrı şikayeti ile Ereğli Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan tetkiklerin ardından kalp krizi geçirdiği belirlenen Carcı, acil olarak Konya'ya sevk edildi. Emine Carcı, beraberindeki eşi Ömer Carcı ile birlikte ambulansla Özel Farabi Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan muayene sonrası sağ kroner arter damarının yüzde 100 tıkanık olduğu tespit edilen Emine Carcı, acil olarak ameliyata alındı. Eşi Ömer Carcı ise operasyonun bitmesini beklemeye başladı. Bu sırada göğsünde ağrı hisseden Ömer Carcı hemen acil servise giderek muayene oldu. Yapılan tetkiklerde Ömer Carcı'nında sağ kroner arter damarında tınanıklık olduğu tespit edildi. Hemen anjiyo yapılan Ömer Carcı da kalp ameliyatından çıkan eşinin yattığı yoğun bakım servisine alındı.
'EŞİNE ÜZÜLMESİ NEDEN OLABİLİR'
Ameliyatı gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Durmuş Ünlü ise eşinin durumuna üzülmesinin Ömer Carcı'nin kalp rahatsızlığı geçirmesine etken olabileceğini söyledi. Ömer Carcı'da tam kalp krizi bulgusuna rastlamadıklarını dile getiren Ünlü, ''Sağ kroner damarının tıkandığını ve vücudun kendi kendisine by-pass yaparak yeni bir damardan kan akışının sağlandığını tespit ettik. Daha önce sigara kullandığı ve şeker hastalığı bulunduğu için de tedbir amaçlı anjiyo yaparak daralma olan damarının rahatlamasını sağladık. Her iki hastamızıda sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz" dedi.
Kalp krizi geçiren eşi ile hastaneye geldiğini ve durumuna üzüldüğünü anlatan Ömer Carcı da "Eşim ameliyata girdikten sonra beklerken göğsümde ağrı hissettim. Hemen acil servise gittim ve yapılan tetkiklerin ardından hemen anjiyo yaptılar" diye konuştu. Ameliyat sonrası rahatladığını belirten Emine Carcı da şöyle konuştu:
"Eşim de benim durumuma dayanamayıp rahatsızlanmış. 10 yıl önce de yine by-pass olmuştu. Bu kez de damarında yine tıkanıklık oluşmuş. Onu da açtılar. Karı-koca ikimizde aynı damarlardan anjiyo olduk. Şimdi daha iyiyiz."