TÜRK Oftalmoloji Derneği (TOD) tarafından 6-10 Kasım günleri arasında düzenlenen ulusal kongre, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.
Beldibi Beldesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de düzenlenen 47'nci ulusal kongrenin açılışı öncesinde basına açıklama yapan TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, kongreye 2 bin 500 göz hekiminin katıldığını söyledi. 1928 yılında kurulan derneğin 4 binden fazla üyesi bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Kaynak, bu kongrelerde bilimsel konulardaki gelişmeleri ele almanın yanı sıra kamu diplomasisi de yapıldığını, yurt dışından çok sayıda konuk ağırladıklarını anlattı.
Kongrede ABD'den İtalya'ya, Almanya'dan Hindistan'a kadar birçok ülkeden 50 yabancı konuşmacı bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Kaynak, Akdeniz Üniversitesi ameliyathanesinde yapılan ameliyatların da uydu aracılığıyla kongre sırasında konuklar tarafından izleneceğini belirtti.
ŞEKER VE GÖRME SORUNU
Türkiye'de şeker ve yaşa bağlı hastalıklarda artış kaydedildiğine değinen Prof. Dr. Kaynak, "Bunlardan bir tanesi de yaşa bağlı sarı leke hastalığıdır. Bununla ilgili olarak dünyanın önemli hekimleri ve araştırmacıları kongremize katılacak ve son gelişmeler hakkında bilgi verecek. Ayrıca göz tansiyonu, şaşılık ve çocuklarda görülen göz rahatsızlıkları gibi pek çok konu ele alınacak. Kongre süresince 600 saatlik sunum yapılacak ve 1200 kişi konuşmacı olarak bilgilerini paylaşacak" dedi.
Kongrenin 10 Kasım pazar günü sona ereceğini belirten Kaynak, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı bir sergi düzenlediklerini, 10 Kasım sabahı düzenlenecek programda Atatürk'ü anacaklarını sözlerine ekledi.