İZMİR Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle aynı anda safra kesesi ameliyatı olan 33 yıllık evli Güler ve Ali Eryılmaz çifti, sağlıklarına kavuştu.
Muğla'da yaşayan ve şiddetli karın ağrısı şikayetleri bulunan Ali Eryılmaz ile eşi Güler Eryılmaz, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi'nde Genel Cerrah Doç. Dr. Ünal Aydın'a muayene olmak üzere başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, çiftin ağrılarının safra kesesindeki taşa bağlı olduğu belirlendi ve ameliyata karar verildi. 33 yıldır hiç ayrılmadıklarını ve birbirlerine olan sevgilerinin hiçbir zaman azalmadığını söyleyen çift, aynı anda ameliyat olmak istedi. Bunun üzerine hazırlıklar yapıldı, Eryılmaz çifti aynı anda ameliyata alındı. Doç. Dr. Ünal Aydın ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Özsan’dan oluşan ekip her iki ameliyatı da başarıyla gerçekleştirirken, çift aynı anda ameliyattan çıkarılıp aynı anda taburcu edildi.
Eryılmaz çifti, severek evlendiklerini, bugüne kadar birbirlerinden hiç ayrılmadıklarını, akşam iş dönüşü birbirlerini beklemeye bile dayanamadıklarını, birbirlerinin ameliyatını da beklemenin dayanılmaz olacağını ve o yüzden aynı anda ameliyata girmek istediklerini dile getirdi. Doktorlarının ameliyatı aynı anda gerçekleştirdiğini söyleyen çift, tüm ekibe anlayışları için teşekkür edip hastaneden ayrıldı.
Doç. Dr. Ünal Aydın, safra kesesi ameliyatlarının laparoskopik yöntemle gerçekleştiğini belirterek, "Bu yöntemde, ameliyat yarası yok sayılabilecek boyutta olmakla beraber, hasta kısa sürede taburcu olabiliyor. Ameliyat sonrası hastanın ağrıları az oluyor, kısa sürede normal yaşantısına dönebiliyor. Yara yerinde enfeksiyon ya da fıtıklaşma riski azalıyor. Bu durum hasta konforunu arttırıyor" dedi. Her hastalıkta olduğu gibi safra kesesi taşlarının da tedavi edilmediği takdirde ileriki dönemlerde pek çok ciddi rahatsızlığa neden olabileceğini kaydeden Doç. Dr. Aydın, "Bu durum sarılık, safra yollarında tıkanma, pankreatit, safra kesesi iltihabı gibi hastalıklara sebep olabilmekte. Gelişmiş tıp teknolojisi ve aletler sayesinde teşhisi de tedavisi de kolay olan bu rahatsızlığı ihmal etmemek gerekiyor" diye konuştu.