ANTALYA'da oturan Ali İhsan Yıldırım'ın erken doğum sonucu 6,5 aylık dünyaya gelen kızının bacağı kangren nedeniyle kesilme noktasına geldi.
Merkez ilçe Kepez'de oturan ve plastik doğrama atelyesinde çalışan 36 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım ile 32 yaşındaki eşi İlknur Yıldırım'ın 1 Ocak 2014 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde erken doğum sonucu bir kız çocukları oldu. Ailenin 'Özge' adını verdiği 6,5 aylık prematüre bebek, AÜ Hastanesi'nde yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Ali İhsan Yıldırım'ın iddiasına göre, burada 12 gün kuvözde tedavi olan bebeğin sol bacağının morardığı tespit edilerek, kangren teşhisi konuldu. Bebek, durumu öğrenen anne babanın talebi üzerine 13 Ocak'ta AÜ Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı.
SOL BACAĞI KANGREN OLDU
Gittikleri özel hastanede serum veya iğne takılırken damarın yırtıldığını ve bunun sonucu çocuğun bacağının kangren olduğunu iddia eden baba Ali İhsan Yıldırım, "Çocuğumuz 12 gün boyunca normaldi, 13'üncü gün bacağının morardığını, kesilmek zorunda olduğunu söylediler. Biz bunu kabul etmedik. Sonra sevkini yaptırdık. 13 Ocak'ta Tıp Fakültesi'ne geldik. Tedavisi sürüyor. Serum veya iğne takılırken damarı yırtılmış, aşağıya kan gitmiyor. Kan gitmediği için ayağı kangren olmuş durumda. Doktoru 'yapabileceğimiz bir şey yok' diyor, biz de çaresizce bekliyoruz" dedi.
ÇOCUĞUMUN HAYATI MAHVOLACAK
Olayla ilgili doktorlar hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ve Sağlık Bakanlığı'na şikayet ettiğini dile getiren baba Ali İhsan Yıldırım, "Şu anda doktorlar ayağının kurtarılamayacağını söylüyorlar. Daha iyi bir kalp damar cerrahı varsa çocuğumuzun ayağını kurtaracak, lütfen bize yardımcı olun. Sağlık Bakanlığı devreye girsin bize yardımcı olsun, çocuğumuzun ayağını kurtaralım. Bir doktorun yaptığı iğne sonucu bir çocuğun hayatı mahvolacak" diye konuştu.
Özge bebeğin bacağının kangren olmasına neden olduğu ileri sürülen özel hastanenin yetkilileri şu an konuyu araştırdıklarını gerekli görürlerse açıklama yapacaklarını söyledi.