BURSA'da 1999 yılında hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik tarafından yüzde 65'i yaptırılan ancak sağlık alanında yapılan hayırlardan yüzde 18 KDV alınmaya başlanması üzerine yarıda kalan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, açılmayı bekliyordu. Kaderine terk edilen hastanenin bu yıl tamamlanması için çalışmalar tekrar başlatıldı.
Bursalı hayırsever Mustafa Dörtçelik, 1999 yılında Nilüfer İlçesi’ne bağlı Görükle Mahallesi’nde 200 yataklı Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni yaptırmaya başladı. Hükümet 1 yıl sonra sağlık alanında yapılan hayır inşaatlarından yüzde 18 KDV alınmasını kararlaştırdı. Bu kararın ardından Sağlık Bakanlığı ile görüşen işadamı Mustafa Dörtçelik, KDV’nin kaldırılmasını istedi. Eğitim desteklerinden KDV alınmamasına karşın sağlıkta böyle bir uygulamaya gidilmesine karşı çıkan Dörtçelik, dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un "Sen hastaneleri bitir, gerekirse KDV'leri bakanlık bütçesinden karşılarız" sözleri üzerine 2002 yılına kadar hem KDV’yi ödedi hem de inşaata devam etti.
"HAYRIN KDV’Sİ"
O dönemde 4 yıl içinde 1 milyon TL KDV ödeyen işadamı Dörtçelik, uygulamada değişiklik yapılmaması üzerine camlarını kapılarını taktırdığı yüzde 65’ini tamamladığı hastanenin yapımını durdurdu. Dörtçelik, "Bağış yapıyorum. Bir de KDV ödüyorum. Haksız yere alınan bir para. KDV yerine daha fazla yatırım yapayım" diyerek hastane inşaatını durduran Dörtçelik daha sonra KDV alınmayan eğitim yatırımlarına yöneldi.
İşadamı Mustafa Dörtçelik’in 2005 yılında vefatı ardından da çocukları tarafından sahiplenilmeyen hastane Sağlık Bakanlığı tarafından da defalarca ödenek ayrılmasına rağmen çürümeye bırakıldı. Kapıları sökülen, camları kırılan ve duvarları hasar görmeye başlayan hastane yıllarca gündeme getirilmesine rağmen sahiplenilmedi.
CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in sorunu meclise taşıması ile birlikte 2010 yılında bitirileceği açıklanan ve tamamlanması için 25 milyon TL inşaat bedeli çıkartıldı. Bölgedeki hastalarda hastanelerin yetersizliğinden dolayı İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitmek zorunda kalırken 15 yıl sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da talimatı ile 2013 yılında hastanede onarım çalışmaları yeniden başladı. Yeni göreve gelen Vali Münir Karaloğlu'nun da ilgi gösterdiği hastane inşaatın bitirilerek, ekipmanların ve personelin atanmasını bekliyor.
"2014'TE İNŞAATI BİTİRECEĞİZ"
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, ihalesi yeniden yapılan ve eksiklikleri giderilen hastane inşaatını 2014 yılının ortalarında tamamlanmayı hedeflediklerini söyledi,  Sağlık Müdürü Özcan Akan da, geciken hastanenin bölgenin önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirtti. Güney Marmara'daki hastaların İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacaklarını ifade eden Akan, inşaatın tamamladıktan sonra Bursa Kamu Hastaneler Birliği'ne devr edilerek yeni ekipman alınıp, personel atanacağını vurguladı.