Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, evinde geçirdiği krizi ile kalbi duran ve yakınları tarafından getirildiği hastanede 'ölü' denilen 15 yaşındaki Mehmet Bozkurt, 15 dakikalık kalp masajının ardından hayata döndürüldü. Hayata döndürülmesinin ardından 5 gün yoğun bakım ünitesinde tutulan ve bugün normal servise alınan gencin kendisiyle aynı ismi taşıyan babası Mehmet Bozkurt, "Oğlum yeniden doğdu" dedi.
Serinevler Mahallesi'nde yaşayan lise öğrencisi Mehmet Bozkurt, geçen perşembe odasında otururken kalp krizi geçirdi. Gürültüyle yere yığılan Bozkurt, sesi duyarak odasına gelen 36 yaşındaki babası Mehmet Bozkurt tarafından otomobille Özel Deva Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan kontrolde kalp krizi geçirdiği ve kalbi durduğu belirlenince öldüğünü sanan yakınlarını yasa boğan Mehmet Bozkurt, doktorlar tarafından hemen resüsitasyon odasına alındı. Burada acil servis doktoru Eyüp Yılmaz ve Kardiyoloji Uzmanı Mehmet Reşat Ayalp tarafından 15 dakika kalp masajı yapılan Bozkurt, yeniden hayata döndürüldü. Yoğun bakım ünitesine alınan Mehmet Bozkurt, 4 günlük takibin ardından yaşam fonksiyonları normale dönmesiyle hayati tehlikeyi atlattı ve servise alındı.
"HASTANEYE ÖLÜ OLARAK GELDİ"
Mehmet Bozkurt'un hastaneye ölü olarak geldiğini ve geçirdiği kalp krizinin 15 yaşındaki nadir görüldüğü ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Reşat Ayalp, "Hastamızın kalp ritimlerinde bozukluk ve damarlarında tıkanıklık olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yaşlarda nadiren gözüken bir durum. Zorlu bir süreç geçirdi. Ölü olarak geldiği hastanemizde yapılan tedaviyle yeniden hayata döndürüldü. Yoğun bakım ünitesinde gördüğü tedavinin ardından, bugün normal odaya geçti. Hastamızın tedavisine devam edeceğiz" dedi.
"OĞLUM YENİDEN HAYATA DÖNDÜ"
Oğlunun öldüğünü duyunca büyük bir şok yaşadığını belirten baba Mehmet Bozkurt ise kalp masajı yapıldıktan sonra hayata döndürülen oğlunun yeniden doğduğunu söyledi. Oğlunun ikinci kez doğduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan baba Bozkurt, "Hiçbir hastalığı olmadığı halde 15 yaşındaki oğlum evde aniden bayıldı. Hastaneye getirdiğimizde ölü dediler. Büyük bir şok yaşadım. Daha sonra yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü. Oğlumu yeniden hayata döndüren başta doktorlar ve bütün hastane personeline teşekkür ederim. Biz onu yeniden doğmuş gibi görüyoruz. Bu Allah'ın bir mucizesi, biraz daha kalsaydık oğlum yaşamıyor olabilirdi" diye konuştu.
Yorulmaması için konuşmasına izin verilmeyen Mehmet Bozkurt'un tedavisinin devam ettiği ve birkaç gün içerisinde taburcu edileceği bildirildi.

EB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)