Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - DOĞU bölgesinden Kırıkkale'ye mevsimlik işçi olarak gelen Gülizar- Şerafettin Gürer çiftinin 1,5 aylık kızları Tuana'ya, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde katarakt ameliyatı yapıldı.
Kırıkkale'ye mevsimlik işçi olarak gelen Şerafettin- Gülizar Gürer çiftinin 1,5 aylık kızları Tuana'nın iki gözünde beyazlık tespit edilmesi üzerine, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kaldırıldı. Hastane Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kemal Örnek, yapılan muayene sonucu Tuana'nın iki gözünde doğuştan kaynaklı katarakt tespit etti. Tuana için yapılan ön hazırlık sonrası iki gözüne ameliyat gerçekleştirildi.
Tuana'ya başarılı bir ameliyat gerçekleştiren Doç. Dr. Kemal Örnek, "Nadir görülen bu durum hemen ameliyat edilmediği takdirde kalıcı göz tembelliği ve görme kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle doğum sonrası dünyaya gelen bebek eğer çevresine karşı ilgisiz ise, göz bebeğinde bir bulanıklık veya beyazlaşma varsa, mutlaka bir göz hastalıkları uzmanına gösterilmelidir" dedi.
Yapılan ameliyat sonrası Tuana'nın 3 yaşına kadar Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik Oftalmoloji bölümünde Yard. Doç. Dr. Reyhan Uğurel gözetiminde şaşılık ve göz tembelliği gelişmemesi için gözlük veya kontakt lenslerle tedavisine devam edileceği belirtildi. Tuana'nın daha sonra da göz içine mercek yerleştirileceği belirtildi.
EG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)