SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde kullandığı kortizon ilaçları nedeni ile 10 yılda 70 kilodan 130 kiloya çıkan 42 yaşındaki Yasemin Özer midesini küçülttürdü. 1 ayda 15 kilo veren Özer, hedefinin 60 kiloya düşmek olduğunu söyledi.
İlçe merkezinde Yalnızbağlar Mahallesi'nde oturan, evli ve 1 çocuk annesi 23 yıllık hemşire Yasemin Özer, 10 yıl önce geçirdiği 'Endometriozis' hastalığı ile ilgili tedavi gördü. Kısırlığa neden olduğu bilinen hastalıkla ilgili Özer'e tedavi sonrası yeniden çocuk sahibi olabilmesi için kortizon uygulandı. İlçede diş polikliniğinde görev yapan ve kullandığı ilaçların etkisiyle 70 kilodan 130 kiloya çıkan Özer, aşırı kilolar nedeniyle oturup- kalkma ve yürümekte zorlanmaya başlayınca destek almaya karar verdi.
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesine giden Özer burada 1 ay önce mide küçültme operasyonu geçirdi. Yapılan ameliyatla Özer'in midesinin 4'te 3'ü alındı. Kilo aldığı dönemde zayıflamak için yasaklı ilaçlar da dahil olmak üzere birçok bitkisel tedaviyi denediğini ama başarılı olamadığını belirten Özer, ameliyat sonrası 15 kilo vererek 115 kiloya düştü. Zayıflamaya başlayınca kendisini iyi hissettiğini belirten Özer, 1 yıl içerisinde tüm fazla kilolardan kurtulmak istediğini ve hedefinin 60 kiloya düşmek olduğunu dile getirdi.