KARAMAN'da ağaçtan başının üzerine düşen ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in korneaları, 12 yaşındaki Derya Aldanma ve 16 yaşındaki Hüseyin Yıldız'a nakledildi.
Konya'nın Karapınar İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde oturan Salur Kemal Cantürk Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Muhammet Düzgüner, geçen 8 Ekim'de karnı ağrıdığı için izin alıp okuluna gitmedi. Muhammet, meyve bahçesinden elma toplayan tarım işçisi annesi Fadimana Düzgüner ile birlikte Karaman'ın Batışehir Beldesi'ne gitti. Muhammet, burada çıktığı ağaçta elma topladığı sırada, dengesini yitirerek başının üstüne düştü. Ağır yaralanan Muhammet Düzgüner, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların müdahalesine rağmen, 15 gün yaşam mücadelesi veren Muhammet'in beyin ölümü gerçekleşti. Babası Himmet Düzgüner, eşi Fadimana Düzgüner'i de ikna ederek oğlunun organlarını bağışladı.
Organları bağışlanan Muhammet Düzgüner'in korneaları, Konya Numune Hastanesi'nde Opr. Dr.Fehmi Özkan tarafından gerçekleştirilen operasyonla her iki gözlerinde de görme kaybı olan Derya Aldanma ve Hüseyin Yıldız'a nakledildi.
MUHAMMET IŞIK OLACAK
Sağ gözüne kornea nakli yapılan ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Derya Aldanma'nın yaşadığı görme kaybından dolayı sadece 1.5 metrelik mesafeyi görebildiği öğrenilirken, sol gözüne nakil yapılan Hadim Merkez Orta Okulu özel eğitim 6'ncı sınıf öğrencisi Hüseyin Yıldız'a ise yaklaşık 1.5 yıl önce yine nakil yapıldığı ancak vücudunun korneayı kabul etmemesi üzerine görme kaybının devam ettiği öğrenildi. Yıldız'ın epilepsi ve kas hastası olduğu öğrenildi.
BİRÇOK KİŞİYE HAYAT VERDİ
Muhammet Düzgüner'in kalbi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere özel uçakla İzmir'e, karaciğeri mantar zehirlenmesi sonucu karaciğer yetmezliği oluşan 2 yaşındaki bir çocuğa nakledilmek üzere İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne, böbrekleri de Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne gönderilmişti.