BURSA'da özel bir hastaneye sürekli kusma ve bulantı şikayeti ile gelen 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi kızın midesinden 18 santimetre uzunluğunda 3,5 kilogram ağırlında kıl yumağı çıktı. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Davut Baykan, "Hasta ilk önce çekingen davranıp, bilgi vermek istemedi. Sonrasında ise arkadaş grubunun okulda saç yeme alışkanlığının olduğunu, kendisinin de ancak böyle yaparsa onların arasında yer bulabileceğini düşündüğünü ifade etti." dedi.
Bursa Bahar Hastanesi'ne kusma ve bulantı şikayeti ile gelen ortaokul öğrencisi E.Ç.'ye yapılan endoskopide şaşırtıcı bir sonuçla karşılaşıldı. 18 santimetre uzunluğunda yaklaşık 3,5 kilogram ağırlığındaki kütleyi tespit eden doktorlar, hastayı hemen ameliyata aldı. Yapılan operasyon sonucu hastanın midesindeki dev kıl yumağı çıkartıldı.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Davut Baykan, bu tarz rahatsızlığı genelde yaşlı ve bunamış, akli dengesi yerinde olmayanlarda gördüklerini belirterek, psikolojik problemleri olan, içine kapanık karakterlerde de bu rahatsızlığın görülebildiğini dile getirdi. Daha önce tırnak yeme, halı kenarındaki ipleri kopartıp yeme gibi vakalar gördüğünü söyleyen Dr. Baykan, bu kadar genç yaşta birisinden bu kadar büyük bir kütle çıkmasına ilk kez tanık olduklarını kaydetti.
'ARKADAŞ GRUBUNA GİRMEK İÇİN SAÇ YEDİ' İDDİASI
Konuyla ilgili E.Ç. ile görüştüğünü belirten Dr. Davut Baykan şunları anlattı:
"İlk önce çekingen davranıp, bilgi vermek istemedi. Sonrasında ise bir arkadaş grubunun okulda böyle bir alışkanlığının olduğunu, kendisinin de onların arasına girmek için ancak böyle yaparsa yer bulabileceğini düşündüğünü ifade etti. Bize entresan geldi. Bu konuda insanların da bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Arkadaşları ile olan münasebetleri yakından takip etmek lazım. Çocuk olduğu için tuhaf ve anlaşılmaz alışkanlıklar edinebiliyorlar."
'BENİM AÇIMDAN DEĞİŞİK TECRÜBE OLDU'
Bugüne kadar birçok cerrahi operasyonda bulunduğunu dile getiren Dr. Baykan sözlerini şöyle sürdürdü:
"20 yıllık cerrahi uzmanıyım. Çok değişik şeylerle karşılaştık. Akla hayale gelmedik, söylediğimizde tebessüm ettiren değişik şeylerle karşılaştık. Kıl yumağı ile de karşılaştık ama bu denli büyük olan ve yaş olarak bu denli küçük olanda ilk defa karşılaştık. Benim açımdan değişik tecrübe oldu. Mide suyunu da emdiği için kütle daha da ağırlaşmıştı." Hastanın durumunun şu an iyi olduğunu ifade eden Başhekim Davut Baykan, bundan sonraki süreçte psikiyatri bölümünün devreye gireceğini sözlerine ekledi.