Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da 10 yaşındaki Mertcan Musullu, 14 yaşında beyin ölümü gerçekleşen Buğra Tanrıverdi'nin böbreğiyle yaşama tutundu. Baba Erkan Musullu, "Allah kimseye böyle sıkıntılar yaşatmasın" dedi.
Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Erkan ile 45 yaşındaki Havva Musullu çiftinin çocukları Mertcan Musullu, 2 yıl önce evlerindeki gece lambasını prize taktığı sırada çarpıldı. Ailesi tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Elektrik çarpması sonucu ciddi bir yara almadı. Ancak yapılan tetkikler sonucunda küçük çocuğun iki böbreğinde de rahatsızlık olduğu belirlendi. Sevkedildiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Mertcan Musullu'ya böbrek nakli yapılması gerektiği belirtildi. Ailede yapılan taramada uygun böbrek bulunamadı. Bunun üzerine küçük çocuk uygun organ bulunmasını beklemeye başladı. 
6 ay önce Sivas'ta tabancayla intihar eden lise öğrencisi Buğra Tanrıverdi’nin organlarını ailesi bağışladı. Tanrıverdi’den alınan böbreği, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yapılan ameliyatla Mertcan Musullu’ya nakledildi. Küçük çocuk, 6 ay önce yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.
Dün akşam İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışını teşvik etmek için etkinlik düzenledi. Burada böbrek nakli yapılan Mertcan Musullu ile birlikte organ bağışlayan aileler ile nakledilen toplam 8 kişiye plaket verdi.
Oğlunun yeniden hayata tutunmasını sevinçle karşıladıklarını belirten baba Erkan Musullu, "Elektrik çarpması olayına kadar biz oğlumda böyle bir hastalık olduğunu bilmiyorduk. Bu olay sayesinde tesadüfen öğrendik. Uygun böbreğin bulunması da bizim için şans. Böbrek bulunmayacak diye çok umutsuzluğa kapıldık. Allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin. Çok büyük sıkıntılar çektik. 'Her gecenin bir sabahı var' dedik ve bekledik. Organ bağışının artmasını oğlum gibi organ bekleyen diğer çocukların da yüzünün gülmesini istiyorum" dedi.

YK(MS/AAA)(FOTOĞRAF)