ADANA'da solunum rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye götürülen 35 günlük Can Üveyik'in sağ kolunun kırıldığı iddia edildi. Bebeğin babası 34 yaşındaki Mehmet ve annesi 25 yaşındaki Meziyet Üveyik, hastane yetkilileri hakkında İl Sağlık Müdürlüğü ve polis merkezine şikayet dilekçesi verirken, bebeğin kolu alçıya alındı.
Mehmet ile Meziyet Üveyik'in 'Can' adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Solunum rahatsızlığı tespit edilen 35 günlük bebeklerini geçen 2 Kasım'da sabah saatlerinde özel bir hastaneye götüren Üveyik çiftine doktorlar, çocuğun genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Bebek için bronşit teşhisi koyan doktorlar, önlem amacıyla bebeğin bir süre kuvözde tedavi göreceğini söyledi. Bebek hastanedeki kuvözdeyken akşam saatlerinde bebeğini görmek için servise çıkan anne Meziyet Üveyik, çocuğun sağ kolunda morluk olduğunu gördü. Telaşlanan Meziyet Üveyik'in ısrarı üzerine yapılan incelemede bebeğin kolunun kırıldığı saptandı.
ANNE VE BABA TEPKİLİ
Bunun üzerine Üveyik çifti hastane yetkilileriyle tartıştıktan sonra bebeklerini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada Can bebeğin kırılan kolu alçıya alındı. Hastanedeki tedavi ardından taburcu edilen Can bebeğin babası Mehmet Üveyik, şöyle dedi:
"Çocuğumun kolunu kırdılar. Hemşire veya doktor hangisinin kırdığını bilmiyoruz. Biz hepsinden şikayetçiyiz. Çocuğumuzun kolunu kıranlarla yetkililer ilgilensin. Eğer bu olayda cezasız kalırlarsa başka insanları da mağdur ederler. Başka çocuklara da aynısı yapılmasın." 
Bebeğinin kolunun kırıldığını ilk olarak kendisinin fark ettiğini ileri süren Meziyet Üveyik de, şöyle konuştu:
"Kuvözde bebeğin kolunda bir morluk gördüm. Onlar fark etmedi. Hemşire kablodan olabileceğini söyledi. Film çekilmesini istedim. Film çekildi ve çatlak olduğu söylendi. Daha sonra kırık ve daha sonra da cam hastalığı olduğu söylendi. Israrlarımız üzerine Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bebeğimizi getirdik. Orada alçıya aldılar. Bize şikayetçi olmamamızı söylüyorlar ama hepsinden şikayetçiyiz." 
İDDİALARI REDDETTİ
Hastanenin yetkilileri ise iddiaları reddetti. Hastanenin 24 saat güvenlik kamerası ile denetlendiğini ve görüntüleri incelediklerini aktaran yetkililer, "Bebeğin kolunun hastanemizde kırılması iddiası doğru değil. Biz şikayet üzerine gerekli dokümanları ve bilgiyi polise verdik" açıklamasında bulundu. Ailenin şikayeti üzerine adli ve idari inceleme başlatıldı.