Akif ÖZDEMİR / ADANA, () - ADANA'da safra kesesi ameliyatı olan emekli işçi 67 yaşındaki Abdurrahman Karaca, bu operasyon sonrasında enfeksiyon kaptığını ileri sürerek doktor H.E. hakkında şikayetçi oldu.
Geçen 18 Haziran'da şiddetli karın ağrısı çeken 3 çocuk babası Abdurrahman Karaca, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde safra kesesinde şişme olduğu tanısıyla acil ameliyata alındı. Operasyon yapılan hastanede 21 günlük tedavisinin ardından taburcu edilen Abdurrahman Karaca, evine geldiğinde yeniden fenalaştı. Tekrar aynı hastaneye götürülen Karaca'nın ameliyat yarası pansuman edilip, evine gönderildi. Bir kaç saat sonra ateşi yükselen Karaca bu kez Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
BAŞKA HASTANEDE İKİNCİ AMELİYAT
Doktorlar, yaranın açık bırakıldığını söyleyip, enfeksiyon tedavisi uyguladı ve Karaca ikinci kez ameliyata alındı. Karaca, 5 günlük tedavinin ardından evine döndü. Emekli işçi Karaca, ilk ameliyatı yapan doktor H.E. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.
Konuşma güçlüğü de çeken Karaca'nın eşi 38 yaşındaki Servet Karaca, kocasının yarasının açıkta ve içine parmak girecek büyüklükte olduğunu belirterek şunları anlattı:
"Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'iyileştin artık' dedikleri eşimi, Adana Devlet Hastanesi'nde yeniden ameliyata aldılar. 40 gün içinde 18 kilo kaybetti. Yemek yiyemiyor. Halden düştü. Ameliyatta çok acı çekti. Bütün bu olanlar bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı 6 kez arayıp suç duyurusunda bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayette bulunduk."
Hastane yöneticileri ise şikayetin incelemeye alındığını belirtti.

FOTOĞRAFLI