Murat KİBRİTOĞLU / ADANA, () - ADANA'da asgari ücretle çalışan güvenlik görevlisi 34 yaşındaki Özgür Mete'nin eşi 29 yaşındaki Fatma Mete, dördüz erkek bebek dünyaya getirdi. Dördüz mutluluğu yaşayayan 7 yıllık evli çift, çocuklarının bez ve mama masrafını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünmeye başladı.
Geçen hafta dünyaya gelen ve erken doğum nedeniyle Özel Metro Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve henüz isimleri verilmeyen bebeklerden taburcu olan 3'ü, kuvözde tedavisi devam eden dördüncü kardeşlerini ziyarete getirildi. Evliliklerinin 7'nci yılında dördüz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten özel güvenlik görevlisi Özgür Mete, çocuklarının sevincinin yerini geçim sıkıntısı korkusu aldığını söyledi. Bez ve mama masrafını karşılayacak durumda olmadığını belirten Özgür Mete, "Çocuklarıma baktıkça çok mutlu oluyorum. Ancak onların karnını doyuracak mamaya verecek param yok. Hayırseverlerden destek bekliyorum" dedi.
Anne Fatma Mete de sütü yettiğince çocuklarını emzireceğini ancak mama desteğinin önemli olduğunu söyledi.
Metro Hastanesi Yenidoğan Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Nejat Narlı ise bebeklerin sağlığının çok iyi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Narlı, "Bebeklerimiz 32 haftalık doğdular. Sağlıkları ile ilgili hiç bir sıkıntıları yok. En küçüğü bin 350 gram. Ona da kilo aldırmak için anne sütünün yanı sıra destek veriyoruz. En kısa zamanda onu da taburcu edeceğiz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI