Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ağrkesici iğne vurularak evine gönderilen 37 yaşındaki Mahmut Tutkun, yoğun bakım servisinde ölüm kalım savaşı veriyor. Ailenin suçladığı doktorlar hakkında soruşturma açıldı.
Tarsusta tavuk eti satan dükkan işleten Mahmut Tutkun, geçen 14 mayıs günü baş ağrısı şikayetiyle eşi Yeliz Tutkun ile birlikte Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne gitti. Muayenesinin ardından ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderilen 3 çocuk babası Tutkun, gece fenalaşınca tekrar hastaneye götürüldü. Yoğun bakıma alınan Tutkun, 19 Mayıs'ta Tarsus Özel Medical Park, 31 Mayıs'ta da Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gönderildi. 'Beyin sapı enfarktı' teşhisiyle yoğun bakımda tedavi edilen Tutkun'un hayati riskinin devam ettiğini belirten eşi Yeliz Tutkun, Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde doktorların eşiyle yeterince ilgilenmediğini ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 
AYAKTA GİTTİ YOĞUN BAKIMA ALINDI
Eşinin yürüyerek girdiği hastanede ilgisizlik ve yeterli tetkik yapılmadığı için yoğun bu duruma düştüğünü iddia eden Yeliz Tutkun şunları söyledi:
"İlk gittiğimiz Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli doktora eşimin 1 yıl önce beyin damar tıkanıklığı nedeniyle hastanede yattığını, şu anda ise baş ağrısı ve baş dönmesi olduğunu söyledim. Nöbetçi Dr. Mehmet Yücel yapılan tahlil ve görüntüleme merkezinin sonuçlarına göre eşime psikolojik tanı koydu. Eşime daha sonra ağrı kesicilerle diazem vurulmasının ardından serum takıldı. Eşim bana başının halen çok ağrıdığını ve ağrının bir türlü geçmediğini söyleyince ben de doktoruna gidip durumu anlattım. Oda Nöroloji Doktoru Filiz Uslu'yu çağırttı. Eşimin yanına gelen Dr. Filiz Uslu bizi eşimin yanından uzaklaştırarak eşimle konuştu. Eşime daha sonra yeniden diazem yapıldı. Biz eşimin başında onun normale dönmesini beklerken, eşime sol kolunda ve ayağında uyuşma olduğunu eliyle işaret etti. Bunun ardından eşimin ağzından köpük gelmesi üzerine Dr. Mehmet Yücel'e durumu anlattım. Oda bana bunun diazemden olduğunu ifade ederek bir şey olmayacağını ve serum bitince eşimi eve götürmemizi söyledi."
'YİNE Mİ O HASTA' DEMİŞ
Serumun ardından eşinin taburcu edildiğini belirten genç kadın daha sonra yaşananları şöyle anlattı:
"Eve gittiğimizde eşim daha da kötüleşti ve gece 24.00'de eşimi tekrar hastaneye götürdük. Eşimi ikinci kez gören doktor 'Yine mi o hasta' deyip, 'Diazemden oluyor bir şey olmaz' diye tepki gösterdi. Israr edince eşim tekrar muayene edildi ve hemen yoğun bakıma alındı. 5 gün yoğun bakım ünitesinde kalan eşimin beyin ölümünün gerçekleştiğinin belirtilmesi üzerine, Tarsus Özel Medical Park Hastanesi'ne sevki yapıldı. Eşim bu hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşması ve tedavide herhangi bir sonuç alınamaması üzerine son çare olarak Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürdük. Bu hastanede yapılan tetkikler ve muayeneler sonucunda 'beyin sapı enfarktı' tanısı konularak tedaviye alındı. Eşimle yeterince ilgilenmeyen Dr. Mehmet Yücel ve Dr. Filiz Uslu hakkında suç duyurusunda bulundum. Sorumsuzluklarının cezasını çekmelerini istiyorum."
İddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı ile Tarsus Kaymakamlığı'nın açtığı soruşturma sürüyor.
FOTOĞRAFLI