Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da apandisit teşhisiyle ameliyat edileceği Adana Devlet Hastanesi'nden eşi 35 yaşındaki İlyas Mercan'ın doktor ile tartışması üzerine başka hastaneye götürüldüğü28 yaşındaki Cariye Mercan,  Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nden taburcu edildi.
Fırıncı eşi İlyas Mercan tarafından karın ağrısı şikayetiyle 6 Mayıs'ta Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 3 çocuk annesi Cariye Mercan'a apandisit teşhisi konularak ameliyat kararı alındı. Ancak eşi, İlyaes Mercan Dr. E.S. ile tartışınca doktorun ameliyat etmeyeceğini söylemesi üzerine Cariye Mercan, hasta yatağı ile götürüldüğü Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerle yanlış teşhis konulduğu saptandı. Yumurtalıklarında kist olduğu teşhis edilen ve Genel Cerrahi Servisi'nde serum ve ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşan Cariye Mercan, bugün öğlen saatlerinde taburcu oldu.
YASAL YOLLARA BAŞVURACAK
Eşinin sağlıklı olarak tekrar evine dönmesinden çok mutlu olduklarını belirten İlyas Mercan, şunları söyledi:
"Yaşadıklarımızdan dolayı ne kadar yıpransak da, diğer insanların da bizim gibi böyle bir duruma düşmemesi için mücadele ettik. Bundan sonra hakkımızı yargı yoluyla arayacağız. Avukatımız aracılığıyla doktor hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

AÖ(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)