BOLU'da, 140 kilo ağırlığındaki 41 yaşındaki Nagihan Şafak, hayatını riske atarak sezaryanle 3 kilo 400 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.
51 yaşındaki emekli Arif Şafak ile 25 yıl önce evlenen Nagihan Şafak bir yıl arayla iki erkek çocuk dünyaya getirdi. Nagihan Şafak, 23 yıl sonra üçüncü defa hamile kaldı. 140 kilo olan Nagihan Şafak'ın obezite hastası olması nedeniyle hamileliği sırasında hayati tehlikesinin bulunması üzerine Özel Çağsu Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Nagihan Şafak, iki gün önce 6 kişilik bir ameliyat ekibinin başarılı operasyonunun ardından sezaryenle 3 kilo 400 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Nagihan Şafak, 23 yıl aradan sonra tekrar anne olmanın sevincini yaşarken bebeğe Emirhan adı verildi.
Obez hastaların gebelik sırasında ve sonrasında risk grubunda olduklarını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Emre Uysal, "Çok kilolu olan kadınların hamilelik süreçleri zorlu geçiyor. Hastalar, gebelik tansiyonu, doğuma yakın ani bebek ölümleri ve gebelik şekeri tehlikesi yaşıyorlar. Doğum sonrasında ise iri bebek ve sonrasında beslenme sorunları, ameliyat sonrası solunum sıkıntısı, pıhtı atabilme riski oluşabiliyor. 140 kilo olan hastamızın ameliyatı da çok zorlu geçti. Doğum ameliyatlarını üç kişi yaparken, bu operasyonu altı kişilik bir ekiple yaptık. Zorlu bir operasyonun ardından sağlıklı bir bebek dünyaya geldi" dedi.
Yıllar sonra tekrar anne olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Nagihan Şafak, "23 yıl sonra tekrar anne olduğum için çok sevinçliyim" diye konuştu.