"Akıllı sosyalist İslam’ı karşısına alır mı?" sorusuna cevap veren Uras, "Zinhar almaz. Özgürlükçü laiklik bütün dinlerin özgürlüğünü savunur. İslam ve din karşı alınacak bir alan değildir, herkesin varoluşsal tercihte bulunma veya bulunmama hakkı olmalıdır" dedi.

İşte o röportajdan önemli bir kesit;

Bir solcunun ‘paralel yapılanma’ ile beraber hareket etmesi mi yoksa AK Parti’yi desteklemesi mi şaşırtıcı?

- Bir solcunun hiçbir yere yedeklenmemesi gerekir. Gerçek solcular yolsuzluklara da devlet içi yapılanmalara da karşı tavırlarını koydular, basın açıklamasını da ben okudum. Yani herkesi aynı çuvala koymamalı. Burada mesele holiganlar gibi taraf olmamak, objektif duruş sergileyebilmekte.

En kolay solcu olunan ülke Türkiye mi? Tayyip Erdoğan’dan nefret et, Deniz Gezmiş parkasıyla foto çektir, Nişantaşı’nda ortam yap. Bu mudur?

- Pop solculuk, solculuk değildir. Türkiye bir türlü solcu olunamayan ülke! Herkesin herkesten daha solcu olduğunu iddia edip, diğerinin bilmem ne olduğuna karar veren solcuların ülkesi. Bu ülkede solcu olmak hiç de kolay değil, ‘parka, nefret, ortam’ bunlar sağda da vardı, sorun gerçekten solculuğun ne olduğunu bilmeden solcu olduğunu iddia etmekte. Siz bu ülkede ‘Ben senden daha sağcıyım, sen sağcı değil HDP’lisin!’ diye tartışan birilerine rastladınız mı?