EREĞLİ'DE DE CHP İTİRAZ ETTİ
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını 422 oyla AK Parti'ye kaptıran CHP, İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak itirazda bulundu. CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ve seçimi kaybeden adayları Halil Posbıyık ile birlikte itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kurulu'na verdi. Çıkışta açıklama yapan Haberal, "Arkadaşlar gerekli yasal işlemleri yapıyorlar" dedi.
İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise 90 sandıkta yanlışlıklar yapıldığını ileri sürdü. Kartal, "Yaptığımız araştırmalarda çok ciddi bariz hatalar ve eksikler saptadık. Sandık başkanlarının kişisel inisiyatif kullanarak bir takım hatalar yaptığını belirledik. Buna bugün itiraz ediyoruz. Biz açıkçası adalet istiyoruz. Hak ne ise vatandaş sandıkta oyunu nasıl kullandıysa bunun açık şekilde aleni olarak ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Sandıkların yüzde 90'nından fazlasında oynamalar var. Kaydırmalar yapılmış. Bu seçim kesinlikle şaibelidir. Üzerine gölge düşmüş bir seçimdir. Vicdanları yaralayan bir seçimdir. Hiç kimsenin de bunun vebalinin altından kalkabileceğini düşünmüyorum" dedi.
Halil Posbıyık da oyların yeniden sayılması halinde büyük farkla yeniden başkan seçileceğini savunarak şöyle dedi:
"Belli noktalarda sandık başkanlarını yerleştirmişler. Eğer bu seçim böyle kapatılırsa, sandıklar sayılmazsa bu yönetimi şaibeli sayıyorum ve bu belediye yönetimini tanımıyorum. Ereğli'de yaşayan bir vatandaş olarak bu seçim şaibeli bir seçimdir. Adalete inanıyorum. Adalet arıyorum."

EE(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)