ZONGULDAK Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile Ereğli Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüseyin Uysal mazbatalarını alarak görevlerine başladı.
Zonguldak'ta yeniden belediye başkanı seçilen Akdemir, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun ardından İl Seçim Kurulu'nun da Ak Parti'nin itirazını reddetmesi ardından mazbatasını aldı. Adliye'de Akdemir'in yanında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, belediye meclis üyeleri ve partililer de yer aldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kenan Seyran'dan mazbatasını alan Akdemir ve meclis üyelerine adliye çıkışında davul zurna eşliğinde sevgi gösterisinde bulunuldu.
Başkan Akdemir, halkın hür iradesinin sandığa mükemmel bir şekilde yansıdığını söyledi. Demokrasiye inanan birisi olduğunu ifade eden Akdemir, şöyle dedi:
"Seçimden sonra 'Zonguldak kaybetti' sloganları atıldı. Hayır, Zonguldak o kadar çok şey kazandı ki bunu ilerideki günlerde hep birlikte izleyeceğiz. Zonguldak'ın güler yüzünü, mutluluğunu göstereceğiz. Muhalefetteki arkadaşlarımızla birlikte kardeşçe, dostça bu kenti kalkındırmaya çalışacağız. Benim hayat felsefem şudur; Aldığın görevi en iyi şekilde yerine getir. Hedefim bu. Bunu bu şekilde yürüteceğimize yapacağımıza söz veriyorum."
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI DA MAZBATA ALDI
Ereğli Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüseyin Uysal da mazbatasını alarak görevine  başladı. Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile birlikte mazbatasını alarak belediyeye geçen Başkan Uysal, 24 saat hizmet edeceğini söyledi. Milletvekilleri Ulupınar ve Candan da Ereğli'de zafer kazandıklarını söyledi. Kurban kesilmesinin ardından dualarla makamına oturan Başkan Uysal, ilk icraat olarak Ören Mahallesi'nde kurulan zabıta kulübesinin kaldırılması talimatını verdi.

DS(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)