Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin),() - MERSİN'in Anamur İlçesinde bulunan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2015 yılında siyaseti bırakma kararı almasına rağmen 17 Aralık Operasyonu'nun ardından yaşamının el verdiği süreceğe siyaset yapmaya devam edeceğini söyledi.
Ak Parti Mersin Milletvekili eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever ve Anamur Belediye Başkan adayı Atilla Olçum’u desteklemek için ilçeye geldi. Anamur İlçesine yaklaşık 7 kilometre mesafedeki D-400 karayolu Pullu mevkiinde karşılanan Çağlayan, konvoy eşliğinde ilçe merkezine geldi.
KUTULU VE BOZKURTLU SELAMLAMA
İlçe merkezini araç konvoyu ile gezen Çağlayan'ı selamlayanlar olduğu kadar bozkurt işareti yapıp, ayakkabı kutuları gösteren vatandaşlarda oldu. Çarşı merkezinder konvoyla tur atan Çağlayan ve beraberindekiler, daha sonra Ak Parti İlçe binası önünde düzenlenen mitinge katıldı. İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever ve Anamur Belediye Başkan Adayı Atilla Olçum’un ardından mikrofonu alan Çağlayan, kendilerinin faiz ve rantçı lobisinin musluklarını tıkadıkları için komploların yapıldığını söyledi.
Konuşması sık sık partililer tarafından ‘Dik dur eğilme’ sloganları ile kesilen Çağlayan, oğlunun tahliye edilmesi konusunda konuşmaktan kaçındı. 17 Aralık'tan itibaren mesai arkadaşları ve kendisine yapılanları bir komplo olarak değerlendiren Çağlayan, "2015 itibarı ile siyaseti bırakma kararı almıştım. Ancak 17 Aralık ve sonrasında bana ve aileme yapılan komploların ardından Mersinlilerden gelen destek telefonları ve ‘yanındayız’ mesajları. Ne olursa olsun, Sayın Başbakanımın yanında ne görev verirse bu can bende olduğu sürece siyaset yapmaya devam edeceğim. Zafer Çağlayan kardeşiniz bu parti için, bu millet için Ak Parti'nin kapısında bekçilik bile yapar. Bundan da şeref duyar" dedi.
Ak Parti hükümetinin göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu hizmetlerin 14 bin sayfalık bir kitaba sığmadığını, ancak CHP ve MHP’nin bu millete yaptıkları bir hizmetin olmadığını belirten Çağlayan, "CHP bu millete ne hizmet etmiş. Biz bu millete hizmet ederiz, ancak CHP sadece çene yapar" diye konuştu.

MÜ (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)