HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Pinyanişi Aşireti'nin önemli ailelerinden olan Zeydan Ailesi, düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.
Yüksekova'daki bir düğün salonunda Katılım için yapılan törene BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak,  BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP'li ilçe belediye başkanları, partililer, Zeydan Ailesi fertleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende, Zeydan Ailesi'nin ileri gelenleri Ali İhsan Zeydan, BDP'ye katıldıklarını açıkladı.
Ardından konuşan BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, "Yüksekova'da Zeydan Ailesi'nin BDP'ye katılmasıyla Kürt halkının ittifakı görkemli bir şekilde yaşanıyor. Şehitlerin canlarına neden olan istekleri hayata geçinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bugün Ankara'da bulunan Erdoğan'ın bir kulağı da bu salondadır. Çünkü bu katılımla AKP, Erdoğan ve sistem için Hakkari'de yer kalmamıştır" dedi.
'GÜN BİRLİK VE KARDEŞLİK GÜNÜDÜR'
Ali İhsan Zeydan ise aile büyükleriyle yaptıkları görüşmeler sonrası BDP'ye katılma kararı aldıklarını ifade etti. Zeydan, "Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı bu süreçte Kürt halkı kaygılarını bir tarafa bırakarak ittifak içinde bu süreci güçlü bir şekilde götürerek birlik ve beraberliği sağlanmalıdır. Gün kibir, çıkar, kaygı günü değil. Barış, kardeşlik ve ittifak günüdür" dedi.
Siirt Belediye Başkanı BDP'li Selim Sadak ise zulüm gören herkese BDP'nin kapılarının açık olduğunu belirterek,"Yıllardır var olma mücadelesi veren Kürt halkına terörist diyenler en büyük terörist ve haindirler. 30 yılda verilen mücadele ile Kürt halkının hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi tavan yapmıştır. Burada gerçekleşen Zeydan Ailesi'nin katılımını küçük bir adım olarak görüyor bu katılımın bütün Kürdistan'a örnek olmasını diliyorum" dedi.
Katılım töreni, Zeydan Ailesi ve Pinyanişi Aşireti'ni temsilen Rojhat Zeydan'a Barış Annesi İnisiyatifi’nden Naciye İke tarafından BDP rozetinin takılmasıyla son buldu.