Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - FİGEN Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakan Erdoğan'ın tavrını eleştirerek; "Başbakan Erdoğan'ın, değişim ve fark adına söylediği, iddia ettiği tek şey, kendi liderlik sultasını kurmak ve bir siyasi ikbal ve gelecek kurmaktır. Diktatörlük sevdası peşindesiniz, bu yanlış bir hesaptır" dedi. 

HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek; "Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye'nin geleceği ve statüko arasında yapılacak. Seçimlerde iki çizgi kendini belirgin olarak gösteriyor. Birincisi statükonun ve devlet politikalarının devamını savunan, basit restorasyonlarla yetinen çizgi. İkincisi, gücünü halklardan, değişim isteğinden ve mücadelesinden alan siyasi çizgi. HDP, ikinci çizgiyi temsil etmektedir. HDP ve Selahattin Demirtaş, ezilen halkların değişim ve hak kazanma, özgürlüşme mücadelesi içinde gelişmiş bir seçenektir. Başbakan Erdoğan'ın, değişim ve fark adına söylediği, iddia ettiği tek şey, kendi liderlik sultasını kurmak ve bir siyasi ikbal ve gelecek kurmaktır. Böyle bir duruş üzerinden Türkiye halkları ne kazanabilir? Açıkki demokrasi, özgürlük kazanamaz. Diktatörlük sevdası peşindesiniz, bu yanlış bir hesaptır" diye konuştu.

"HALKLARIN ADAYINI SORUYORSANIZ BİR TANE ADAY VARDIR, SAYIN SELAHATTİN DEMİRTAŞ"

Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerin 'eşit şartlarda yapılıp yapılmadığı' tartışmalarına da dahil oldu. Grup toplantısında seçimlerin eşit şartlarda yapılmadığını savunan Yüksekdağ şunları kaydetti; "Başbakan Erdoğan devlet ve hükümet olanaklarını kullanma konusunda inanılmaz ve kabul edilemez bir rahatlığa sahip. Basın ve medyanın da iktidar adayı lehine çalıştığına en fazla tanık olunan dönemlerden birini yaşıyoruz.  İşte TRT. Adınız Türkiye Radyo Televizyonları Kurumu mu, Tayyip beyin radyo televizyon kurumu mu? TRT bugün artık Erdoğan'ın kanalı gibi çalışıyor. Böyle devam edeceklerse isimlerini değiştirsinler. Biz diğer iki adayın sahip olduğu olanaklara sahip değiliz. Ekmeleddin İhsanoğlu bakımından da aynı eşitsiz durumla karşı karşıyayız. Bizim dışımızda bütün Cumhurbaşkanı adayları aynı zamanda devletin Hazine yardımından da yararlanıyor. Dayandıkları olanaklar bakımından karşımızdaki adaylar Hazine adaylarıdır. Hazine desteklerinin ve hükümet olanaklarının adaylarıdır. Eğer halkların adayını soruyorsanız bir tane aday vardır, sayın Selahattin Demirtaş."

"AKP HÜKÜMETİ ŞANSINI HALA ZORLUYOR"

Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın bugün Genel Kurul'a geleceğini hatırlatan Yüksekdağ, yasayı olumlu gördüklerini vurguladı. Başbakan Erdoğan'a eleştiriler yönelten Yüksekdağ şunları söyledi; "Bundan sonra atılması gereken acil adımlar ivedilikle atılmalıdır. Cezaevindeki siyasilerin, siyasete katılımının önünün açılması gerekiyor. Başbakan Erdoğan ve hükümeti, uzatılan barış elini kendi siyasi ikbali için kullanıyor. AKP hükümeti şansını hala zorluyor. Vicdanlarla, adalet isteğiyle, çözüm isteğiyle artık daha fazla oynamayın. Türkiye halklarının artık buna tahammülü yok. Çözümün önünü açın. Acil olarak atılması gereken adımları atın" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)