ANKARA, () - YOUTUBE'UN TİB tarafından kapatılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Seçime üç gün kala, yasaklar vaad eden bir hükümetle karşı karşıyayız. Süleyman Şah Türbesi üzerinden kirli senaryolarının deşifre olduğunu görenler, rezaletlerini örtmek için sosyal paylaşım sitelerini kapatıyor" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da esnafları ziyaret eden Tekin, bu sırada Youtube'un kapatıldığı bilgisini aldı. Tekin, basına yaptığı açıklamada "Böyle bir rezalet daha görülmemiştir. Sosyal paylaşım sitelerini düşman olarak gören ve buraları kapatmayı (Diz çöktürdük) diye anlatan akıl sağlığını toptan kaybetmiş bir hükümetle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

Hükümetin, Süleyman Şah Türbesi üzerinden büyük bir provokasyona hazırlandığını, bunun ise sosyal paylaşım sitelerinde deşifre edildiğini belirten Tekin, "Dünya bu gerçeği öğrenmesin diye şimdi Youtube'u yasakladılar. Savaş suçlusu olacaklarını biliyorlar ve bunun paniğiyle ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Sonunda internetin ana kablolarını kökünden kesecekler. 30 Mart'ta bu çirkin gidişatı durduracağız. Türkiye üç gün daha dayansın, üç gün sonra zalimin zulmü bitecek" dedi. Youtube'un kapatılmasına tepki gösteren Tekin, "Artık yeter, böyle yönetilmeye mahkum değiliz" ifadesini de kullandı.

() (MV)