DENİZLİ’de, EFG Tanıtım ve Araştırma şirketi yöneticisi İlker Özmen, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaptıkları yerel seçim anketinde, AK Parti'nin oylarının yüzde 46.9’dan yüzde 35.3’e düştüğünü, CHP ve MHP’nin yükselişte olduğunu açıkladı. Özmer, "Dikkat çeken nokta kararsızların 0.8’den operasyon sonrası 9.1 çıkmasıdır. Yerel seçimleri de karasızların belirleyeceğini düşünüyoruz" dedi.
Denizli Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen EFG Tanıtım ve Araştırma şirketi yöneticisi İlker Özmen, geçen yıl Ekim ayında 'Denizli Yerel Yönetim Araştırması' kapsamında 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili bin 70 kişi ile yüz yüze görüşüp anket yaptıklarını, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından anketi tekrarladıklarını dile getirdi.
OPERASYONDAN HABERDAR OLMAYANLAR VAR
Özmen, önceki ankete katılıp yerel seçimlerde oyunu AK Parti’ye vereceğini belirten bin 70 kişiden 932’sine, operasyon sonrası telefonla ulaştıklarını kaydedip, "681 kişinin operasyondan haberi var ancak 251 kişinin haberi yok. 681 kişiyle yaptığımız görüşmelerde 182 kişi yolsuzluk yapıldığını düşünüyor. 242 kişi ise kararsızlığını belirtirken, 257 kişi ise yolsuzluk yapılmadığına inanıyor. 4 AK Parti’li seçmeninin 1’i yolsuzluk operasyonlarından haberdar olmadığını da belirtiyor. Yolsuzluklardan haberdar olan AK Parti seçmeninin yüzde 20.7’si yolsuzluk operasyonları nedeniyle önümüzdeki seçimlerde AK Parti’ye oy vermeyeceğini belirtirken, yüzde 16.7’si, AK Parti’ye oy verip-vermeme konusunda kararsız olduğunu belirtiyor. AK Parti’ye oy vermeyeceğini belirten ve AK Parti’ye oy verme konusunda kararsız olduğunu belirten seçmenler henüz oy vereceği parti konusunda kararsızlar. Görüşülen kişilerin yüzde 71.4’ü henüz oy verecekleri parti konusunda bir karar vermediklerini belirtiyor" dedi.
Gelecek seçimlerde AK Parti’ye oy vermeyi düşünürken yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası AK Parti’ye oy vermekten vazgeçen seçmenlerin içinde oyunu MHP’yi tercih etmeyi düşünenlerin yüzde 14.5 oranındayken, oyunu CHP’ye vermeyi düşünenlerin oranının ise yüzde 9.8 olduğuna değinen Özmen, geriye kalan yüzde 4.3 oranındaki seçmen ise BBP, SP, GP, HEPAR gibi diğer partilere oy vermeyi düşündüklerini vurguladı.
Özmen, yolsuzluk operasyonu sonrasında oluşan AK Parti’li seçmenin oy verecekleri parti ile ilgili görüşleri, geçen yıl Ekim ayında yaptıkları 'Yerel Yönetim Araştırması' ile üzerine tekrar yerleştirilerek analiz edildiğinde AK Parti’nin oylarında yüzde 11.6 oranında bir düşüş olabileceğine de dikkat çekti.
Özmen, yapılan anket sonucuna göre AK Parti’nin oy oranının yüzde 46.9’dan yüzde 35.3’e düştüğünü, CHP’nin yüzde 30.6’dan yüzde 31.8’e, MHP’nin yüzde 18.8’den yüzde 20.4 çıktığını belirterek, "Buradaki ankette dikkat çeken nokta kararsızların 0.8’den operasyon sonrası 9.1 çıkmasıdır. Yerel seçimleri de karasızların belirleyeceğini düşünüyoruz" dedi.