İZMİR BUNA LAYIK MI ?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin Bergama İlçe  binası önünde yaklaşık bin kişiye seslendi. Yıldırım, Bergama yolunun geçmişte kötü durumda olduğunu belirterek, “Yollarda ne sefillik çektik. İzmir ilk işgali gören şehrimiz, ilk iktisat kongresinin yapıldığı dünyaya ticareti öğreten şehir ama dünyaya kapalı. Ankara’ya bölünmüş yolu yok. Kuşadası’na yok, böyle bir şey kabul edilebilir mi? İzmir buna layık mı? İzmir’in hamasete, nutuğa değil hizmete ihtiyacı var. Herkesin bir işi uzmanlığı var. Bizim uzmanlığımız; iş yapmak, hizmet yapmak. Rakiplerimizin de uzmanlığı laf yapmak onlar bu işi iyi bilirler. Biz çok iyi bilmiyoruz. Biz bir arpa boyu laf yapıp kilometrelerce yol yaparken, onlar kilometrelerce laf ettiler bir arpa boyu iş yapmadılar” dedi.
MENDERES’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Binali Yıldırım, 1950’li yıllarda Adnan Menderes döneminde yapılan hizmetleri anlatarak, “Hiçbir hizmet cezasız kalmaz o da hayatı ile ödedi. Bu ülkede Başbakan’ı asan hizmeti cezalandıran bir anlayış maalesef yaşandı. 1970’li yıllar zayıf koalisyonlar istikrarsız günler kaybolan yıllar. 1973 seçimlerinde televizyonda propaganda izliyoruz. Hızlı tren yapacaklarını açıkladılar. 12 hükümet 21 bakan değişti ne hızlı tren var ne gelen ne giden. Kim getirdi hızlı treni? Tayyip Erdoğan getirdi. Denizin altından tüneller yaparak Marmaray’ı yaptık. Üçüncü köprünün ayakları 180 metreye yükseldi her gün 3 metre yükseliyor” dedi.
“BİZ YOLSUZLUKTAN ANLAMAYIZ BİZ YOL YAPARIZ”
Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bütün bunları yaparken bazıları rahatsız oldu. 'Ne oluyor bu Türkler biraz fazla oluyor’ dediler. Dikkatlerini çekti. Kimse rahatsız olmasın Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık ayağı üzerinde durabilen en büyük projeleri kararlılıkla gerçekleştiren bir Türkiye’dir. Bunu görenler Mayıs ayı sonunda bir çevre operasyonuyla harekete geçtiler. Türkiye’yi muhtaç hale getirmek istediler ama olmadı. Bu millet yemedi, cevabı verdi. Ne oldu Bu defa Aralık’ta başka bir deneme. Yolsuzluğu kimse savunamaz arkasında kimse duramaz. 11 yıl geçti iktidara talip olanların ürettikleri ortaya koydukları bir proje var mı? İktidar olunca ne yapacaklarını duydunuz mu? Yolsuzluk yaptınız. Biz yolsuzluktan anlamayız biz yol yaparız. Yolsuzluk olsaydı bu havalimanları, hastaneler, okullar nasıl yapılacaktı?”
HİZMETTE KİMSE BİZE RAKİP OLAMAZ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, “Rakipler ne diyor? 'Bu bakan İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Biz ona İzmir’e yapacaklarını sormayacağız. Hizmetleri konuşmayacağız’. 11 yıl ne yaptığımızı konuşacaklarmış. Buyursunlar konuşsunlar. İzmir’e de Türkiye’ye de yaptıklarımızı konuşuruz. Hizmette bize hiç kimse rakip olamaz. Onun için de 'genel siyaset konuşacağız' diyorlar. Genel siyaset konuşmakla İzmir’in, Bergama’nın sorunları çözülüyor mu?”
IRGATIN TEMBELİ GÜNEŞ AÇMAYA BEŞ KALA HAREKETE GEÇERMİŞ
Yıldırım, Büyükşehir Yasası’na muhalefet eden CHP’nin hizmete başladığını belirterek, şunları söyledi:
“Bizim oralarda bir söz vardır, ırgatın tembeli güneş açmaya beş kala harekete geçermiş. İzmir’e 14 yıl kaybettirdiklerinizin hesabını 30 Mart’ta vereceksiniz. İzmir’e ne yaptık? Allah’tan korkun. İzmir’in Çevre Yolu olmasaydı Bergama’dan bir hemşehrim Narlıdere’ye giderken üç saati yolda kalırdı, trafikten çıkamazdı. Şimdi Çevre Yolu’ndan yarım saatte gidebilir. Hizmet burada. Gerisi laf-ı güzaf. Çandarlı Limanı bittiğinde 5 bin kişi çalışacak. Yol bağlantıları demiryolu bağlantıları yapılacak. 'Bergama’ya demiryolunu uzatacağız’ dedim. Şimdi projeleri yapılıyor. Buradan bineceksiniz İzmir’e oradan Selçuk’a kadar gideceksiniz. Bergama’ya ne kadar turist geliyor? Değerlere sahip olmak yetmiyor buraya insanları getirmek yazım. Yol lazım hizmet lazım.”
TEZGAHTA AYNI OYUNCULAR DEĞİŞİYOR
Yıldırım, yolsuzluk operasyonuna değinerek, “Bu yola çıkarken bize 'hoş geldin’ dediler. Hemen bir operasyon bir kargaşa bildik şeyler. Tezgah aynı tezgah oyuncuları değişiyor. Tezgahta fark yok ama tezgahın başındakiler vardiyaları değişiyor. Kim gelirse gelsin. Halk iktidarı AK Parti yürüyüşü devam ediyor. Yılmak yok yorulmak yok. Biz bu yola boşuna çıkmadık. Bu yolun sonunda halkın da hakkın da rızası var” dedi.
AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, Yıldırım’a heybe içinde ev ekmeği, tulum peyniri, Kozak çam fıstığı, bal, zeytinyağı hediye etti.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()