AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ben 30 Mart’ta 46 yıldır yaşadığım evime zaferle döneceğim. Peki, sizi İzmir’de görebilecek miyiz” sözlerine “Ben de 30 Mart’ta Kocaoğlu’nu evinde ziyaret edeceğim, çayını içeceğim ve geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim” diyerek, yanıt verdi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için gittiği memleketi Erzincan’da üç gün kaldı. Anne ve babasının mezarlıklarını da ziyaret eden Yıldırım, pazar günü döndüğü İzmir’de, rakibi CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile polemiğe kaldığı yerden devam etti. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ben 30 Mart’ta 46 yıldır yaşadığım evime zaferle döneceğim. Peki, sizi İzmir’de görebilecek miyiz” sözlerine “Ben de 30 Mart’ta Kocaoğlu’nu evinde ziyaret edeceğim, çayını içeceğim ve geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim” diyerek cevap verdi.

PİRİŞTİNA POLEMİĞİ

Binali Yıldırım, Kocaoğlu’nun “Belediyeyi 10 yıl önce gırtlağına kadar borçla devraldım” dediğini belirterek şöyle konuştu:

“2004 yılında 'efsane başkan' Ahmet Piriştina’nın vefatıyla birlikte belediyeye atama yoluyla geldi. O gün borç gırtlağındaysa efsane başkanın kemikleri sızlıyordur. Büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Dolayısıyla kimden şikayet ettiğini anlayabilmiş değilim. Kendi partisinin İzmir’de 'efsane başkan’ diye bilinen Piriştina’dan aldığı belediyeyi böyle tanımlıyorsa herhalde Piriştina’ya Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun en büyük haksızlığı yapmış olur. İzmirliler’e havale ediyorum. O dönemi bir araştırmak lazım. Ne kadar borç bıraktı Piriştina görmek lazım. Çünkü Piriştina projelerini ya bitirmişti ya da yeni başlamıştı. Büyük Kanal Projesi, metro projesine başlamıştı, yapısal sorunlarına el atmış, Kordon düzenlemesini başarmıştı, efsane başkandı.”

“DOĞRU SÖYLEMİŞ”

AK Parti adayı Binali Yıldırım, son günlerde internet ortamında yayınlanan tape kapıtlarını gündeme getirerek, “Bana değil kim namuslu diyorsanız ona oy verin” diyen Aziz Kocaoğlu’na, “El hak Allah için doğru söylemiş. Doğru söze ne diyelim” karşılığını verdi.

“SLOGAN, EKİBİ KASTEDİYOR”

Binali Yıldırım, kendisinin “Çok kolay by Binali Yıldırım” olan seçim sloganı için Kocaoğlu’nun “O şahıs diyor. “Ben yaparım’ diyor. Bizse “İzmirliyiz, yaparız’ diyoruz” yönündeki eleştirisine, “Çoğul ya da tekil olmak görecelidir. Ortaya eser koyarsanız mesele yok. Biz “Binali Yıldırım’la çok kolay’ derken Binali Yıldırım ve ekibini kastediyoruz. Biz bir ekibiz. Ekibin başkanı da benim. Biz 11 yıldır böyle çalıştık böyle hizmet ettik” dedi.

“BAŞKAN BU İŞE KAFAYI TAKTI”

Binalı Yıldırım, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, Özel İdare’ye ait malların belediyeye devri için kendisinden Başbakan’ı ikna etmesini istemesiyle ilgili olarak da “Başkan bu işe kafayı çok taktı. Bir süredir bunu tekrar ediyor. İzmirli hemşehrilerim hiç merak etmesin. Yeni dönemde öyle bir sorun olmayacak” dedi.