AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 30 Mart’de kötü karnesi olan CHP’li belediyelere tezkere verileceğini ve uzun bir tatile gönderileceğini söyledi. Yıldırım, “İzmir’e ne yaptın” diye soran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “O kadar çok ki aklımda tutamıyorum. Saymaya kalkarsam mahçup olursun” dedi.
Ak Partili Binali Yıldırım ve Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy, Buca’da Seçim Koordinasyon Merkezi’nde teşkilata yönelik konuşma yaptı. Ak Parti adayı Yıldırım, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir milletvekiliydin. Bugüne kadar İzmir’e ne yaptın” sorusuna yanıt verdi.
Yıldırım “Affedersiniz, İzmir’e ne yaptığımızı saymaya kalktığımızda mahçup olursun. Onların işi kolay, 10 yılda İzmir’e sağdan saysan üç, soldan saysan üç iş yaptı. Aklında kolay tutuyor. Biz hangi birini sayalım. Yanımızda kitapla dolaşmamız lazım. O kadar çok ki aklımızda tutamıyoruz. İZBAN’ın altında imzam var. İzmir muhalefet belediyesi demedik. İzmir hizmeti hak ediyor yaklaşımıyla hareket ettik. 55 km çevre yolunu viyadük ve tünelleri yaptık. İzmir’in en büyük limanını biz başlattık. İzmir-Ankara hızlı tren, İzmir İstanbul otoyolu, bölünmüş yollar, Konak tüneli, Sabuncubeli tüneli, Kemalpaşa lojistik merkezi, Kuzey otoyolunu anlatıyoruz. İzmir’in en büyük şehir hastanesi Bayraklı şehir hastanesini, yeni açtığımız Gaziemir Hastanesini, inşaatı süren Karşıyaka hastanesini anlatıyoruz. Bizimle bunlar hizmet yarışı yapamaz. Yeddi ceddi de yapamaz” dedi.
TEZKERLERİ HAZIR
Yıldırım, İzmir’in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla geriye getireceklerini söyledi. Yağmurun, bereket ve bolluk olduğunu ancak İzmir’de kente hizmet etmeyenler için felaket ve kabusa dönüştüğünü söyledi. Her yağmurda kentte sel olduğunu belirten Yıldırım, “Bunların kentten, kentsel dönüşümden anladığı hava kirliliği, trafik, otopark, doğalgaz, yeşil alan sorundur. Hizmet dışında konuşma, keyif çatma bunlarda! 'Hani hizmet’ dediğinde ortada kimse yok. Bunların tezkeresi hazırlandı. Erken terhis var 30 Mart’da bunlara tezkereyi vereceğiz” dedi.
Buca’da mevcut belediyenin tek yaptığının Ak Parti adayı Cemil Şeboy’un yaptığı projeleri bozmak olduğunun kendisine söylendiğini belirten Yıldırım, “En büyük icraat yapılanları kullanılamaz hale getirmek” dedi. Şeboy’un Süper Lig’e taşıdığı Bucaspor’un bugün PTT Birinci Ligi’nde 10'uncu sırada olduğunu dile getiren Yıldırım, bu durumun Buca’ya hizmetin farkının bir göstergesi olduğunu söyledi.
BU KARNEYLE SINIFTA KALDILAR
Mevcut CHP’li belediye yönetimlerinin 30 Mart’da karnelerini alacaklarını dile getiren Yıldırım , Ak Partili topluluğa “Trafik, altyapı, temizlik, yeşil alan, kültür ve eğlence, otopark, doğalgaz” konularında verdikleri notu sordu. Her soruya “Sıfır” yanıta alan Yıldırım “Gaddarlık yapmayın. Hepsi sıfır olur mu? Tembellik ve işe gitmemeden iyi not aldılar. Ancak 30 Mart’ta bu karneyle sınıfta kalacaklar. Uzun bir tatile göndermeye ne dersiniz? Bunlar yatmaktan yoruldular” dedi.
Yıldırım, konuşmasını sık sık “Çok kolay Binali Yıldırım’la çok kolay” sloganı atan Ak Partli gençlere “Benim gibi sesinize çok yüklenirseniz sesiniz gider. Geri getirmek için reçeteyi büyük ustadan aldık. Sesimiz geri geldi. Ancak siz de dikkat edin. 30 Mart’a kadar sesinizi koruyun” dedi.
MAALESEF BEYAZ EŞYA SATAN ARKADAŞI BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YAPTILAR
Ak Parti Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy ise yaptığı konuşmada 2009 seçimlerinde aday olmadığını ancak 1 yıl geçtikten sonra sokakta kendisini görenlerin geri dönmesi isteğiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Gölet, Yedi Göller projesini, Buca Belediyesi Hizmet binası gibi yaptığı projeleri sayan Şeboy, “metroyu, yapamadım. Cezaevini kaldıramadım. Gölet ve çevresini eğlence merkezine dönüştüremedik. Bunları yapacağım. İzmir’de saat kulesi ve Behçet Uz’un yaptığı fuardan sonra gelenler hep kaldırımları değiştirmekle uğraştı. Büyük projeler büyük ufukları olana Büyükşehir Belediye Başkanları ile olur. Maalesef beyaz eşya satan bir arkadaşımızı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptılar” dedi.