Sayın Yazıişleri müdürledine:



'CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN 'HSYK' AÇIKLAMASI: İNŞALLAH GÜZEL ŞEYLER OLUR' başlıklı haber, ara başlığında yapılan düzeltme ile yeniden geçildi.

--------------------

YENİDEN   CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili, "Dün konuştuk zaten. Devam ediyor, bakalım inşallah güzel şeyler olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni genel merkez binasının açılış resepsiyonuna katıldı. Gül, açılışta yaptığı konuşmada, tarihten bize kalan binaların bir çoğunun kamu binaları olduğunu belirterek, "Bizden acaba ne kadar kamu binası 100 yıl sonraya kalabilir, şöyle baktığınızda çok az örnek gösterebiliriz. O bakımdan bu binanızı çok özenle yaptınız, bunu çok takdir ettim" dedi.

Türk müteahhitlik sektörüyle övündüğünü dile getiren Gül, "Türk ekonomisin büyüklüğünü dışarıda gösteren sektörlerden birisiniz. 1972'de dışarı sıçradınız ve büyük bir sıçrama oldu. Aldığınız projeler artık milyarlarla ifade edilmeye başlandı. 260 milyar doların üzerinde dışarıda iş bitirmiş bir sektör gurur duyulacak bir sektördür. Türkiye'nin itibarını dünyaya taşıyorsunuz." diye konuştu.

"İÇERİDEN HERHANGİ BİR OLUMSUZ DALGA EKLEMEMEMİZ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Gül, istikrarın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"İstikrarın olmadığı yerde bu tip övünç kaynakları çıkmaz ortaya. Türkiye'de özellikle son 10 yılda yapılan köklü reformlar, demokratik, siyasi, hukuk ve ekonomi reformlara hep elele gitmiştir. Bunların getirdiği çok köklü bir siyasi istikrar olduğu gibi, ekonomik göstergelerde de çok güven verici bir ortam vardır. Bunun kıymetini herkesin bilmesi lazım. Hele dünyadaki kırılganlıklar devam ederken. Dışarıdan gelen bu olumsuz dalgalara, içeriden herhangi bir olumsuz dalga eklemememiz lazım. Bizden kaynaklanan yeni bir ekonomil sıkıntı çıkmaması gerekir. Aslında hiçbir sebep yok ama bazen birden bire sanki ihtiyaç varmış gibi, sanki rahat, rahatsızlık ediyormuş gibi bu tip davranışlar maalesef oluyor. Bugünlerde karşılaştığımız şeyler bunlar aslında. Türkiye'nin borçları yüzde 35'e düşmüş, bütçe açığı yüzde 1,2'ye düşmüş. İş dünyasının demoralize olmaması gerekir."

"İNŞALLAH GÜZEL ŞEYLER OLUR"

Konuşması sonrası basın mensuplarının HSYK ile ilgili sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül; "Anayasa önerinizden bir sonuç almayı ümit ediyor musunuz?" sorusuna, "Dün konuştuk zaten. Devam ediyor, bakalım inşallah güzel şeyler olur" diye konuştu.

MB,KE(BY/SSA)