Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, ()  - TBMM Genel Kurul'da, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında Meclis Soruşturma Önergesi başvurusuna ilişkin önerinin görüşüldüğü sırada, 'Düğün takısı' tartışması yaşandı. CHP'li Ali Özgündüz'ün, konuşmasında Zafer Çağlayan'ın 2013 yılında evlenen oğlunun düğününde taktığı 2.6 milyon dolar değerindeki takının rüşvet parasıyla alındığını öne sürmesi üzerine, eski Bakan Çağlayan Özgündüz'ün iddialarını kürsüden yalanladı. Çağlayan konuşurken, muhalefet milletvekilleriyle sert tartışmalar yaşadı.

İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında Meclis Soruşturma Önergesi ile ilgili konuşmasında 4 eski bakanın Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini söyledi. Özgündüz, "Gönderelim ki, orada savunma haklarını sonuna kadar kullansınlar. Orada sorgulansın, biz de gidelin o duruşmayı izleyelim. Rıza Sarraf'la Zafer Çağlayan arasında ilk rüşvet ilişkisi 19 Mart 2012'de başlıyor. Toplam rüşvet 52 milyon dolar" dedi.

Özgündüz, konuşmasında Zafer Çağlayan'ın oğlunun düğünündeki takılarla ilgili iddiada bulunarak şunları söyledi:

"12 Nisan 2013'te oğlu evlendi. 27 Mart tarihinde, düğünden 15 gün önce, kuyumcunun ismini söylemiyorum, 3 takım mücevherat alınıyor. 2 milyon 684 bin 11 Dolar'a. Birisini eşine takıyor, diğerini diğer gelinine. Birisini de düğündeki gelinine takıyor. Rüşvet parasıyla gelinine takı takıyor. Bu nasıl bir anlayıştır?"

"SEN İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN, MÜFTERİSİN"

TBMM Genel Kurulu'nda hakkındaki iddialara yanıt veren Zafer Çağlayan, "Yunus Emre 'Edebim elvermez edepsiz edene, susmak en güzel cevap edebi elden gidene' diyor. Ben aynı seviyeye inmeyeceğim. Ben diyorum ki, biz cevabı size vereceğiz. Bir tanesi çıktı diyor ki, '2,6 milyon dolara takı almış, saatin sahte faturası varmış.' Buradan sesleniyorum bu iddiayı yapana, sahte hediye fatura alan, hediye saat alan, hediye saat veren, aldı diyen de '2.6 milyon liraya takı aldı' diyen namerttir, müfteridir. Ben 56 yaşındayım. İstersem bunu da alabilirim, alabilecek güçteyim. Ancak 2.6 milyon dolar vermişim ben takı almışım. Sen ispatlamazsan namertsin, müfterisin. Onlar konuşacaklar. Çok merak eden varsa gelsinler saati dışarıda gösteririm kaça aldığımı. Hazırım ben buna. Hadi buyurun hodri meydan. Bunlar savunmadan da rahatsız oluyorlar" diye konuştu.

ÇAĞLAYAN'DAN CHP'Lİ VEKİLE FOTOĞRAF TEPKİSİ

Çağlayan iddialar yanıt vermek üzere konuşma yaparken, CHP Çorum Millekvekili Tufan Köse, cep telefonuyla Zafer Çağlayan'ın görüntüsünü çekmeye başladı. Bu harekete Ak Parti grubu ile Çağlayan tepki gösterdi. Çağlayan Köse'ye 'Sen şimdi de fotoğrafçılığa mı başladın?' diye sordu. Ardından da Çağlayan, kürsüden hareket ederek Köse'nin üzerine doğru yürümeye başladı. Bu sırada AK Parti sıralarından Köse'ye doğru gazete sayfaları ve kağıtlar fırlatılırken, ayağa kalkan Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Köse'nin üzerine yürüdü. Bunun üzerine Genel Kurul bir anda karıştı. Olay yerinden ise Zafer Çağlayan'ı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç belinden tutarak uzaklaştırdı. Gerilimin yükseldiği bu sıralarda AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerini iteklemeye başladı. Yumruklaşmanın yaşanmadığı tartışmayı araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise birleşime 15 dakika ara verdi.

ÇAĞLAYAN HAKKINDA SORUŞTURMA ÖNERGESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Yaşanan tartışmalar sonrasında, CHP'nin Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesi talebi reddedildi. Oylamada 174 kabul, 274 ret oyu kullanıldı.

FK(BY/SSA)