MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, haberin alt yazısına müdahale ederek sansürleyen bir Başbakan'ın Türkiye'yi yönettiğini belirterek, "Tayyip Erdoğan, televizyon kanallarına sızdırdığı adamları vasıtasıyla programları AKP lehine manipüle ettirmektedir. Anket ve araştırma sonuçları AKP lehine değiştirildiği de afişe olmuştur" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Burada hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Yeniçeri, "Halkın siyasi tercihleriyle AKP güdümündeki medyanın yayınladığı anketler arasındaki farkın nedeni de ortaya çıkmış oluyor. AKP'nin televizyon kanallarına yerleştirdiği elemanları vasıtasıyla yapılan anket sonuçları üzerinde oynadığı anlaşılmıştır. Halkta MHP'ye yönelik düşük gösterilmesi için doğrudan müdahalelerin olduğu net bir biçimde açığa çıkmıştır. Biz halkla birlikte ve halkın içinde olan bir siyasi partiyiz. Halkta MHP'ye yönelik teveccühü somut bir biçimde görüyoruz. Bu teveccühün anket sonuçlarına niye yansımadığı ya da yansıtılmadığı da böylece ortaya çıkmış oluyor. Diğer yandan güdümlü anket şirketleri AKP'nin oylarının yüzde 50'den aşağı düşmediğini özellikle göstermektedir. Yolsuzluk, rüşvet ve totaliter uygulamalar AKP'nin TBMM'deki milletvekili sayısını bile düşürürken yolsuzluk ve rüşvet illetlinin AKP'nin oylarını neredeyse artırdığını iddia etmek Türk milletinin hem aklıyla hem de ahlakıyla oyun oynamak anlamına gelmektedir" dedi.

RUHUNA FATİHA

AKP'nin Türkiye'de ifade özgürlüğünün ruhuna Fatiha okuduğunu, bağımsız ve tarafsız medyanın ise Türkiye'de can çekiştiğini belirten Yeniçeri, "AKP iktidarı, gazete, televizyon ve basını tek tipleştirilmesinden daha doğrusu AKP'lileştirilmesinden sonra sosyal medyaya el atmıştır. TBMM Genel Kurulu'nda internet erişimi ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa bu bağlamda TBMM'den geçirilmiştir" diye konuştu.

Yargı paketine de değinen Yeniçeri, "AKP'nin terör ve örgütlü suçlara bakan Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 5 yıla indiren kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Kanun teklifinin olumlu yanlarından daha çok olumsuz yanlarının olduğu görülüyor. Teklifin yasalaşması halinde yargı mensuplarına yani hakim ve savcıya artık doğrudan tazminat davası açılabilecek. Yargı kararını uygulamayan yürütme, karşıya yani bakan, vali veya emniyet müdürü gibi kamu görevlilerine tazminat davası açılamayacak. Burada iktidarın kendi adamlarını yargıya karşı yasayla koruma altına aldığı açıktır" dedi.

Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması, uyduruk ve imal edilmiş delillerle mahkum edilenlerin çilelerinin sona ermesi olumludur. Ancak AKP'nin bu teklifi adaleti sağlamak için değil, mensuplarını korumak için çıkarttığı açıktır. Bu yasayla 12 yıldır iktidarda olan AKP'nin yandaşlarına aktardığı mal varlıkları, mülkleri koruma altına alınıyor" dedi.

Gazeteci Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesi iddiaları ile ilgili olarak Yeniçeri, "Enteresan bir durumdur. Bir gazeteci Başbakan talimatıyla sınır dışı ediliyorsa veya onun çalışma imkanları engelleniyorsa orada ifade özgürlüğünden demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Başbakan kendisine biat etmeyenlere seyahat öngörüyor" dedi.