ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, bakanlığı döneminde, Yalova'nın Termal İlçesi'nde Japon Kızılhaçı tarafından verilen hibe ile yapılan Rehabilitasyon Merkezi’nin Yalova Üniversitesi’ne tahsisi konusunda sorun çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Yaşar Okuyan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Yalova ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Okuyan, Termal’deki Rehabilitasyon Merkezi’nin Yalova Üniversitesi’ne tahsisi konusunda diplomatik bir krizin ortaya çıkabileceğini iddia etti. 
Kendi bakanlığı döneminde Termal’deki Rehabilitasyon Merkezi’nin Japon Kızılhaçı tarafından verilen hibe ile yapıldığını söyleyen Okuyan, şöyle konuştu:
"Termal’deki Rehabilitasyon Merkezi, Japon Kızılhaçı’ndan yaklaşık 4.5 milyon dolarlık hibe ile yapıldı. O hastane 75’i yataklı, 200 kişi ayakta tedavi olmak üzere 275 hastaya hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Bölgeye hizmet verecek şekilde tasarlanan önemli bir tesisti. Yapılan protokolde de burasının rehabilitasyon merkezi olarak kullanılması şarta bağlandı. Fakat maalesef o merkez bir türlü açılmadı. Ve milyon dolarlık o tesis çürümeye terk edildi. Aradan 11 sene geçti ve orası metruk bir hale geldi. Defalarca bu tesisin açılması gerektiğine yönelik uyarılarda bulunmama rağmen burasını bir türlü açmadılar. Koskoca bir hastane perişan edildi."
'KRİZE NEDEN OLABİLİR'
İktidarın bitirilmiş bir hastaneyi hizmete açmadığını da iddia eden Okuyan, şöyle devam etti:
"Yalova’ya bu iktidarın gözle görülür yaptığı bir şey yok. Ama orada bitirilmiş bir hastaneyi açamadılar. 11 yıl sonra o merkezin Yalova Üniversitesi’ne bir protokolle verilmesi çürümeye terk edilmiş bir binanın halkın hizmetine sunulması anlamında olumlu bir durum. Ama esas sorgulanması gereken şey bu hastanenin 11 senedir neden açılmadığı konusudur. Yaşar Okuyan’dan bu kadar çekinmelerine gerek yok. Yaşar Okuyan döneminde yapıldıysa benim babamın malı değil. Yapılan tahsis Japon Kızılhaçı ile yapılan protokole de aykırı. Orası hastane olmak üzere hibe parayla yapıldı. Şimdi üniversiteye tahsisi uluslar arası diplomatik bir krize neden olabilir."
'OLAN YİNE ÇOCUKLARIMIZA OLACAK'
Dershanelerin kapatılması konusunda alınan karara da değinen Okuyan, bu konudan 16 milyon öğrencinin etkileneceğini söyledi. Okuyan, şöyle devam etti:
"Eğitim sisteminde yapılan bu tahribat 16 milyon çocuğun geleceğini doğrudan etkileyecektir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir garabet yok. Dershaneler konusunda da asıl olan ise hiçbir dershaneye gerek olmayacak şekilde milli eğitiminizi tanzim etmenizdir. Dershaneler tartışmasının çıkmasının bir tek sebebi vardır. Kendisine bütün seçim kampanyalarında destek veren hizmet grubunu devreden çıkartmaya çalışıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çıkıp, 'Dershanelere ihtiyaç kalmamıştır' diyor. Bu açıklamayı ben şöyle yorumluyorum; Artık hizmet grubunun desteğine ihtiyacımız kalmamıştır. Dans etmeye gerek yok. Adını doğru koyalım. MİT Operasyonu ve KCK davalarından itibaren çok ciddi şekilde Başbakanla cemaat arasında bir gerginlik var. Bu sürtüşmenin sonucunda yine olan çocuklarımıza olacak. Yarın çıkıp bakkalları, manavları da mı iptal edeceksin. Kurulu olan eğitim sistemi dershanelere ihtiyaç gösteriyor. Sistemi dershaneye ihtiyaç duyulmayacak noktaya getirirseniz sorun yok."
Yapılan açıklamanın ardından Dernek Başkanı Orhan Koçal, Yaşar Okuyan’a dernek üyelik kartını verdi.