TOKAT'ta koltuk değnekleriyle yürüyebilen bedensel engelli 48 yaşındaki Salih Sayar, mahalle muhtarlığına aday oldu. Sayar, ''Mahallede engellilerin rahat edebileceği çalışmalar yaptıracağım'' dedi.
Tokat'ta yaklaşan yerel seçimler öncesi 42 mahalle için yaklaşık 150 kişi muhtar adayı oldu. Kent merkezinde artan muhtarlık başvuruları arasında Gülbahar Hatun Mahallesi Muhtar adayı bedensel engelli Salih Sayar dikkati çekiyor. Temizlik firması sahibi olan evli ve 2 çocuk babası Sayar, seçim çalışmalarına başladı.
"FİZİKİ ENGELİM HİZMET ETMEME ENGEL DEĞİL"
Muhtar adaylığının açıklamasının ardından vatandaşların fiziki durumuna bakıp hizmet yapamayacağını düşündüğü söyleyen doğuştan bedensel engelli Sayar, "Tabi takdir eden insanlar da oldu. Ancak benim fiziksel engelim mahalleme hizmet etmeme kesinlikle engel değil. Ben 15 yıldır hizmet yapmaktayım, mahallemin altyapı sorunlarını çok iyi bilirim" dedi.
Günlük hayatta yaşadığı zorlukların muhtar adayı olma konusunda büyük rol oynadığını söyleyen Sayar, "Mesela, benim en çok sıkıntı yaşadığım mahallemde kaldırımların dengeli olmaması. Seçildiğim takdirde engellilerin rahat edebileceği şekilde belediye ile işbirliği içinde gereken çalışmaların yapılmasını sağlayacağım" diye konuştu.