Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA'da 1 Haziran'da yenilenen seçimde Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel ile birlikte AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Tüm siyasi partilere ziyaretlerde bulunacağını belirten Başkan Salman, ortak paydanın insana hizmet olduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise "Hizmeti kim getirecekse elbette ki destekçisi olacağız. Asıl olan Yalova’dır" dedi.
1 Haziran’da yapılan seçimler sonucu CHP’den Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman ve CHP İl Başkanı Özcan Özel, AK Parti İl Teşkilatı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette AK Parti ve CHP, Yalova’ya hizmet için dostluk mesajları verdi.
'ORTAK BİR AMACIMIZ VAR'
Siyaset kurumunun hizmet için var olduğunu söyleyen Başkan Salman, "Siyaset kurumu hizmet için var. Farklı siyasi partilerde olsak da sonuçta ortak bir amacımız var. Halka yaşadığımız yöreye hizmet etmek. Yerel seçimler farklı bir olay. Yalova küçük bir yer. Sonuçta hep bir birimizin yüzüne bakıyoruz. Ben hep söyledim. Bir birimizin cemiyetine gidiyoruz, düğününe gidiyoruz, cenazesine gidiyoruz. Bir birimizin tabutunun altına giriyoruz. Bu çok önemli. Ortak payda insana hizmet. Asgari müşterekte buluşmak durumundayız" dedi.
'KİMSEYE MAKAM MEVKİ BAKİ DEĞİL'
Diğer partileri de bu süreç içerisinde ziyaret edeceklerini belirten Başkan Salman, AK Parti İl Başkanı Öztabak ile üniversite yıllarından arkadaş olduğunu söyledi. Salman, "Öztabak’la biz üniversite yıllarından arkadaşız. Benden daha eski onu tanıyan yoktur diye düşünüyorum. Siyaset bir gün bitecek. Kimseye makam mevki baki değil. Biz yine arkadaşız. Ben onun bu göreve gelmesinden dolayı da mutluyum. Allah utandırmasın. Allah başarılı görev yapmayı nasip etsin. Üniversite Yaşatma Derneği’nde Yusuf Ziya Öztabak başkan. Başkan Yardımcımız Halit Güleç ve ben yönetim kurulu üyesiyim. Yusuf Ziya Öztabak’la ben imza yetkiliyiz. Onun imza attığı her yere ben de imza atarım. Bunu her zaman söyledim. O kadar da kendisine inanırım ve güvenirim" diye konuştu.
Salman, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin ziyarete, makam şoförünün annesinin vefatı nedeniyle katılamadığını da söyledi.
'ELBETTEKİ DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ'
Hizmeti Yalova’ya kim getirecekse ona destek olacaklarını söyleyen Öztabak ise "Çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Biz elbette ki Adale ve Kalkınma Partisi olarak hizmet iddiasında olan bir partiyiz. Ve bu hizmeti kim getirecekse elbette ki destekçisi olacağız. Katkı sunacağız. Aslolan başkanın da dediği gibi Yalova’dır. Yalova’da hizmet yapılacaksa burada doğrudan herkesin katkısı desteği olmalıdır. Bizler bu katkıyı her zaman sağlayacağız. Ben başkanımıza yapacağı hizmetlerde başarılar diliyorum. Yalova’mız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ise yaptığı açıklamada siyasetin ve seçim sürecinin insanları kutuplaştırdığını söyledi. Bu kutuplaşmanın önüne geçmek için böyle bir ziyarette bulunduklarını belirten Özel, "Siyasete insanları mutlu etme sanatı olarak bakıyoruz.  Yalova’da yaşadığımız bir takım olaylar vardı. 30 Mart seçimlerinden sonra 1 Haziran’a kadar geçen süreç içerisinde biz Yalovalıların istemediği bir şekilde bir olayla karşılaştık. Siyaset gerilmeye başladı. Bizim bu gerilimde AKP’ye bir düşmanlığımız olmadığı gibi, belediyeyi aldığımızda da sadece CHP’lilerin başkanı olmayacağını anlatmak için geldik. Ziyaret etmedeki gerekçelerimizden bir tanesi de bu. Bu gergin ortamı biraz olsun yok edebilirsek, halkı kutuplaştırmazsak çok daha mutlu olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ziyarette AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)