ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanda yetişen odun dışı ürünlerden 2015'te 1.5 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini, söz konusu geliri de orman köylülerine dağıtacaklarını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Eroğlu, valilik bahçesine mavi ladin fidanı dikti. Vali Güzeloğlu, kentle ilgili kısa bir brifing verdikten sonra Eroğlu'na orman köylüleri tarafından hasat edilerek paketlenen bitkisel ürünleri hediye etti. Hediye paketini alan Eroğlu, ormanın sağlık olduğunu belirterek, "Ormanda yetişen her şey şifadır. Defne demek sağlık demektir. Ada çayı ise üst solunum yollarına iyi gelir. Biberiyenin çok büyük faydaları var. Orman demek sağlıktır. Orman ürünlerini daha geliştireceğiz. İhracatını yapacağız. Bunun için de Genel Müdürlük bünyesinde Odun Dışı Ürünler Daire Başkanlığı'nı kurduk. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi açtık. Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'ni de açtık. Geçen yıl odun dışı ürünlerden 400 milyon dolarlık ihracat yaptık. Hedefimiz 2015 yılına sonuna kadar 1.5 milyar dolarlık ihracat yapmaktır. Buradan elde ettiğimiz gelirin tamamını ise orman köylülerimize vereceğiz" dedi.
Mersin'de yaklaşık 116 milyon liraya mal olacak 11 tesisin temelini de atacaklarını hatırlatan Eroğlu, tesisler arasında yer alan Sorgun Barajı tamamlandığında 11.90 MW kurulu güç ile yıllık 37 bin 680 kilowatsaat enerji üretileceğini söyledi. Eroğlu, Mersin için 58 proje daha hazırlandığını bunların da yaklaşık 2 milyar 160 milyon TL'ye mal edileceğini sözlerine ekledi.