VAN'da bir araya gelen 20 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, Fethullah Gülen'e ve 'hizmet hareketi'ne yönelik son dönemdeki sert tutumundan vazgeçmesini istedi.
Bir otelde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ortak basın açıklaması yaptı. Yolsuzluk operasyonlarının, merkezinden saptırılarak, hizmet hareketini yıpratmaya dönüştürüldüğünü savunan Van Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD) Genel Sekreteri İskender Sezek, "Hizmet hareketi hakkında kara propaganda yapılıyor" dedi. Hizmet hareketinin 'paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, haşhaşi' gibi iftiralarla, hiçbir bilgi, belge ortaya koymadan, hukuki temele dayanmadan yaftalandığını söyleyerek, şöyle konuştu:
"Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendirildiği aşikar bir tarzda her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor. Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğimizin bulunmadığı ülkelerde dahi ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren, yurt dışındaki okullar da bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin büyükelçilerine bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor. Allah rızasına kilitlenmiş, bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta herhangi bir makam mevki, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmayan, dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonlarla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılıyor. Hayatlarını vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Daha önce hizmet hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade eden Sayın Başbakan'ın bir an önce son dönemdeki tutumundan vazgeçmesini beklemekteyiz."