Yurdaer ÖZTÜRK/BOLU, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yerel seçim sonuçları nedeniyle önce kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirterek, "Seçim sonuçları beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamadı. Başarı seçimi kazananların, başarısızlık ise CHP'nin bir üyesi olarak bizim" dedi.

"TÜRKİYE DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KÖTÜ BİR SINAV VERDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bolu'nun Mengen İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Turhan Bulut'u makamında ziyaret etti. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile CHP Bolu il ve ilçe yönetimi de ziyarete katıldı. Ziyaretin ardından Mengen Belediyesi Kültür Evi’nde kadınların hazırladığı yöresel yemekler ikram edildi. seçim sonuçlarının kısa bir değerlendirmesini yapan Umut Oran; "Zor bir seçim süreci yaşadık. 30 Mart 2014 tarihinde 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde karşılaşmadığımız bir süreç yaşandı. Maalesef seçim etiği konusunda Türkiye dünyanın gözünün önünde çok kötü bir sınav verdi. İktidar partisi seçimlerde sandık sonuçları ile çok kötü bir şekilde oynadı. Tabi ki, bizim seçimden beklentilerimiz vardı. Seçim sonuçları beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamadı. Başarı seçimi kazananların, başarısızlık ise CHP’nin bir üyesi olarak bizim. Eğer bir başarısızlık varsa önce kendimizi sorgulamamız lazım" dedi. 

Mengen'de yetişen aşçıların dünyanın her yerinde ülkemizi temsil ettiğini söyleyen Oran, şöyle konuştu:

"Sizler çalışıp çabalayıp Mengen’de seçimleri kazandınız. Mengen küçük bir ilçe gibi görünse de ünü büyük bir ilçemiz. Sadece Bolu’ya yada Türkiye’ye değil dünyaya mal olmuş bir ilçe. Aşçılık konusunda Mengen'den yetişen evlatlarımız dünyanın her yerinde mesleklerini icra ederek ülkemizi temsil ediyorlar. İlçenin bu zenginliklerden yararlanması lazım ve bu konudaki tüm çalışmalara biz de destek vereceğiz."

YÖ(MÇ/SSA) (FOTOĞRAFLI)